Uoste – lengvatos dujų tanklaiviams

Suskystintas gamtines dujas iš Klaipėdos uosto įsipilantys nedidelių tanklaivių savininkai visiškai bus atleidžiami nuo dalies uosto rinkliavų.

Nauja Klaipėdos valstybinio jūrų uosto rinkliavų taisyklė įsigaliojo nuo rugpjūčio 29 d. Jos tikslas yra skatinti didesnį į Klaipėdą atgabentų suskystintųjų gamtinių dujų vartojimą.

Visi nedideli iki 25 tūkst. bendrojo tonažo (BT) tanklaiviai įsipylę suskystintųjų gamtinių dujų iš plaukiojančiosios suskystintųjų gamtinių dujų saugyklos, suskystintųjų gamtinių dujų paskirstymo stoties ar kito suskystintųjų gamtinių dujų tanklaivio yra atleidžiami nuo uosto laivo, navigacinės ir krantinės rinkliavų.

Pagal Klaipėdos valstybinio jūrų uosto rinkliavų taikymo taisykles laivo, kuris atplaukia į Klaipėdos uostą paimti krovinio, rinkliava yra 0,46 euro už BT, navigacinė rinkliava - 0,12 eurų už BT, krantinės rinkliava 0,12 euro už BT kiekvienam įplaukimui į uostą.

Nesunku suskaičiuoti, kad 25 tūkst. BT vienetų dujų tanklaivis imdamas suskystintąsias gamtines dujas iš Klaipėdos uosto ir išgabendamas jas sumokėtų apie 17,5 tūkst. eurų laivo, navigacinės ir krantinės rinkliavų. Dabar jis nuo jų bus atleidžiamas.

Šiais metais tai jau antras Klaipėdos uosto laivų rinkliavų taisyklių koregavimo atvejis. Šiemet kovo 15 d. rinkliavų nuolaidos buvo numatytos linijiniams keleiviniams įvažiuojamojo tipo laivo (ro-pax) ar linijinio krovininio įvažiuojamojo laivo (ro-ro), plaukiojantiems linijoje ir įplaukiantiems į Klaipėdos  uostą ne mažiau kaip 1 kartą per savaitę.

2017 m. rinkliavos taip pat buvo koreguotos du kartus. Prieš tai paskutinė jų korekcija buvo 2014 metais.

Dalis uosto krovos kompanijų, asociacijos yra pateikusios dar didesnį rinkliavų koregavimo paketą. Tačiau Klaipėdos uoste laikomasi nuostatos, kad rinkliavas reikia koreguoti itin atsargiai, kad nebūtų išklibinta per daugelį metų nusistovėjusi jų sistema.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomi matematika

idomi matematika portretas
taip sakant nuo skaudancios galvos and sveikos :) nusprende nusimesti nuostolius ant kitos pelningai dirbancios VI :)) kad vaizdas svelnesnis butu taip sakant.. nes 17tuk eur eis is KVJD ir mazins pajamas.

taigi

taigi portretas
Bačka dirba palaikymo režimu, nes nėra kur dėti "auksinių" dujų,milžiniški nuostoliai valstybei, bet kaltų nėra :)

Hmmm

Hmmm portretas
Niekas dujų neveža,
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių