Uoste – nauja konteinerinė linija

  • Teksto dydis:

Į Klaipėdos konteinerių terminalą atplaukė pirmasis naujos fiderinės linijos Baltic Sea X-PRESS 2 laivas „HANNI“.

Baltic Sea X-PRESS 2  linijos operatorius yra didžiausia pasaulyje fiderinių pervežimų kompanija X-PRESS FEEDERS, valdanti 80 laivų ir teikianti fiderinių pervežimų paslaugas visame pasaulyje. Skirtingai nuo kitų fiderinių kompanijų, X-PRESS FEEDERS  yra nepriklausomas fideris, neturintis savo konteinerių ir nekonkuruojantis su savo klientais.

Iki šiol X-PRESS laivai Baltijos jūroje jungė Roterdamą su Helsinkiu, Hamina-Kotka, Peterburgu, Ust-Luga, Talinu, Ryga. Klaipėdos uostas įtrauktas į naujos linijos Roterdamas - Ryga - Klaipėda - Roterdamas maršrutą. M/l „HANNI“ užsuks į KKT terminalą kiekvieną ketvirtadienį.

„Tokios kompanijos kaip KKT, Klaipėdos uostą išvedė į konteinerių krovos lyderius regione. Pernai Klaipėdos uosto krovinių konteineriuose (TEU) krovos augimas buvo didžiausias – siekė beveik 12 proc. Tai padėjo Klaipėdos uostui sustiprinti lyderio pozicijas Baltijos jūros rytinėje pakrantėje. Vertindami paskutinių dešimties metų krovinių konteineriuose rezultatus, matome, kad tokių krovinių Klaipėdos uoste išaugo daugiau nei du kartus“, - sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas.

Kroviniai konteineriuose – trečias pagal gausumą Klaipėdos uosto krovinys. Pernai krauta 5,61 mln.t. – 23 procentais daugiau negu 2013 metais. Vertinant TEU, 2014 m. apyvarta siekė 450 428 TEU.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių