Už ligos kompensacijas sumokama beveik dvigubai daugiau nei gaunama lėšų

  • Teksto dydis:

Per šių metų aštuonis mėnesius į ligos draudimo kišenę sukrito beveik 117 milijonai, bet išmokėta kone dvigubai – 206 milijonai eurų, skelbia LRT televizijos žinios.

„Iš pensijų draudimo daugiausiai yra dengiamos ligos ir nedarbo išmokos, o ta sistema taip pat yra nelabai tvari“, – pastebi Laisvosios rinkos instituto ekspertas Vytautas Mitalas.

2015-aisiais grąžinus išmokas į prieškrizinį lygį, norinčiųjų sirgti ir gauti kompensacijas skaičius vėl šoktelėjo. Auga iki pat dabar.

Medikai sako, kad tuo naudojasi išmokų siekiantys gyventojai – esą pacientai prašo nepagrįstai pratęsti nedarbingumo dienas, arba siūlo kyšius, kad būtų nustatytas nedarbingumas.

„Sodros“ atstovas sako, kad sukčiavimą užkardyti gali tik medikai.

Pati „Sodra“ su sukčiais kovoja pasitelkusi stebėjimo sistemą – ji įvertina ligos istoriją, diagnozę ir laiką, kurio turėtų pakakti išgyti.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija aiškina, kad išmokų neketina mažinti. Esą kitąmet socialinio draudimo biudžetas bus subalansuotas.


Šiame straipsnyje: Sodraligos išmokadirbantieji

NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmm

Hmm portretas
Net nebuciau pagalvojusi apie toki dalyka. Mokesciai mokami dideli kiekviena menesi, o pasirodo, kad ju neuztenka padengti keliu ligos ismoku..?

ANEKDOTAS

ANEKDOTAS portretas
-Ar girdėjote? Pensininkams suteiktos papildomos lengvatos. -Kokios? -Dabar jie gali stovėti po krano strėle, vaikščioti bėgiais ir pereiti gatvę degant raudonai šviesoforo šviesai.

Anonimas

Anonimas portretas
Kai pensija vis tolinama, dirbti priversti vis senesni , tai ir tokio amžiaus žmonės ne visi išlaikę puikią sveikatą,todėl tenka dažniau sirgti. Ateityje, kai į pensiją galės eiti tik 70- mečiai, bus dar daugiau sergančių.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių