Už šventinę nakvynę pajūryje – 4 tūkst. eurų

Lietuvos pajūrio kurortuose – Nidoje ir Palangoje sutikti Naujuosius metus šiemet bus neįtikėtinai brangu. Žmones iš koto išvertė tikrąja to žodžio prasme auksinis pasiūlymas – dvi nakvynės Nidoje ant marių kranto keturiems svečiams už 4 tūkst. eurų.

Nidai dar neuždirba

Naujametės kainos pajūryje šokiravo lietuvius – pirmas jomis pasibaisėjo ir visuomenės ažiotažą sukėlė komunikacijos agentūros vadovas, žurnalistas Saugirdas Vaitulionis.

"Ubagų ir skurdo šalis. Amžiais nėra pinigų ir darbo? Baikit, nemanau. Dvi naktys, keturi žmonės – beveik 14 tūkst. litų šeimai už Naujuosius Nidoje. Jūs kvailiai. Oficialiai. Taip, aš vis dar verčiu į litus, ir ką? Gal apsilankykite pas psichiatrus su tokiomis kainomis. Dubajus su Šveicarija tyliai rūko kamputyje", – viešojoje erdvėje verslininkų gobšumu stebėjosi vilnietis.

Po jo įrašu feisbuke tulžį ėmė lieti šimtai komentatorių.

Dauguma pritarė, kad kainos išties neadekvačios, ypač žinant tai, kiek uždirba paprastas lietuvis.

Štai vieni nakvynės namai Nidoje šventiniu laikotarpiu siūlo keturių asmenų apgyvendinimą nuo gruodžio 30 d. iki sausio 1 d. už beveik 4 tūkst. eurų.

Reklaminiame aprašyme netgi teigiama, kad šioje įstaigoje beveik niekada nebūna laisvų numerių. Todėl tiems, kurie spės juos rezervuoti, labai pasiseks.

Toks verslininkų pareiškimas vienus prajuokino, kitus supykdė.

Aš tiek neuždirbu, kad švęsčiau Naujuosius metus Nidoje

"Aš tiek neuždirbu, kad švęsčiau Naujuosius metus Nidoje, matyt, taikosi ne į savus, o į užsieniečius. Teks su šeima į Turkiją savaitei skristi. Na, nieko, gal geresniais laikais uždirbsiu ir Lietuvos kurortams", – ironizavo viena moteris.

Neįtikėtina, tačiau Naujiesiems metams užsakyti kambarį šiame net ne penkių žvaigždučių Nidos viešbutyje, kaip ir daugumoje kitų, galimybės  nebėra – visos laisvos vietos jau išparduotos.

Prilygsta egzotiškam kruizui

Švęsti Lietuvoje tampa per brangu, todėl mūsų tautiečiai masiškai planuoja išvykas į užsienio kurortus.

Žmonės skaičiavo, kad poilsis bet kuriame Europos, o tam tikrais atvejais – ir pasaulio kampelyje, yra pigesnis ir patrauklesnis nei Lietuvoje.

Gyventojų pavyzdžiai tai tik patvirtina.

"Dviejų savaičių kruizas po Kubą, Jamaiką, Didįjį Kaimaną, Meksiką. Viskas įskaičiuota, penkių žvaigždučių viešbutis asmeniui. Visa tai – už 2 tūkst. eurų. Jau užsisakiau", – pareiškė muzikantas, grupės "Naktinės personos" narys Aras Vėberis.

"Palyginimui, mano keturių asmenų šeima liepos viduryje už mažiau negu 3 tūkst. eurų išvažiavome savaitei į Siciliją, kur apsistojome kainoje numatytame "viskas įskaičiuota" viešbutyje ant jūros kranto. Plius į visą kelionės išlaidų sąrašą įtraukėme kelių dienų mašinos nuomą, Etnos aplankymą ir dar – skridom iš Varšuvos su kelionių organizatore "Itaka", tad dar kelionė pirmyn atgal, mašinos stova ir viskas "įtilpo" į tuos pačius 3 tūkst. eurų. Tad sėkmės lietuviško pajūrio verslininkams", – savo pavyzdžiu pasidalijo Jurgita.

Tuo metu Pietų Ispanijoje 4 miegamųjų namas prie pat jūros ir su baseinu Naujųjų metų savaitei kainuoja 3,3 tūkst. eurų, o Alikantėje 4 paros ištaiginguose apartamentuose pačiame šio kurorto centre su vaizdu į jūrą šešiems žmonėms – 970 eurų.

Teigiama, kad prieš didžiąsias metų šventes susizgribę Lietuvos verslininkai paskutinę minutę pakoregavo kainas, kurios ne šventiniu laikotarpiu – daug mažesnės.

"Aš rugsėjį žvalgiausi apartamentų Nidoje, už 4 naktis gruodžio 30–sausio 2 d. namelyje prie marių buvo prašoma 400–500 eurų. Rezervavau, bet neseniai man paskambino šeimininkai ir pasakė, kad žiemą nenuomoja ir paprašė atšaukti rezervaciją. Likome ant ledo", – guodėsi Živilė.

Palanga – už 800 tūkst. eurų

Nedaug skiriasi viešbučių kainos Palangoje, kur viena nakvynė žmogui, panorusiam čia atšvęsti Naujuosius metus, gali atsieiti apie tūkstantį eurų.

Kambarių užsakymo platformoje "Booking.com" randama ir visai sveiku protu nesuvokiamų pasiūlymų.

Ko gero, vienas įspūdingiausių naujametinių perliukų – trys naktys prabangioje viloje aštuonių asmenų kompanijai už 800 tūkst. eurų.

Nors viešbučių kainas verslininkai išpučia sąmoningai, norėdami būti matomi portalo priekyje, šis skaičius vis tiek per daug nutolęs nuo tikrovės.

"Taip daroma specialiai, kai viešbutis nenori nieko išnuomoti. Bet galėtų informuoti, kad viskas jau užsakyta, kam klaidinti ir gąsdinti žmones. Bent jau neatrodys taip idiotiškai skelbdamas tokias nesąmoningas kainas", – įžvelgė interneto komentatoriai.

Siekia įtikti klientams

Tiesa, šventėms pajūryje įmanoma rasti ir pigesnių ekonominės klasės variantų, tačiau dauguma jų jau išparduoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jūs visi klystate

Jūs visi klystate portretas
Lietuvos verslininkai pinigų turi.Ir normaliai.Va vienas už krūvą babkiu, kurių sumą net garsiai paskyt nejauku, neseniai nusipirko pirmą pasaulyje furą be vairuotojo.O vadylos Lietuvoje suriesti minimalkes gauna:D)..Taip ir čia-kas tie tūkstančiai?Juk sau.Mokant grašius dirbantiesiems , darbdaviai turi kažkur padėti tą pelną kurį jiems uždirba batareikos, t.y. jūs-Lietuvos dirbantieji

Paaiškinkit

Paaiškinkit portretas
Kiek tas Jesus gimsta ir gimsta kuek ju yra gyvų???

Danute

Danute portretas
Manyciau,kad tie verslininkai turgaus bobuciu lygio.Uz krapu ar ridikeliu pundeli prasydavo 1lita,tai dabarsaltu veidu- 1euras!Tai cia lygiai tas pat.Lietuvai pinigai nereikalingi,tai ir vezam juos i Lenkija ir visur kitur.Musu tautai gobsumas kraujyie!
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių