Užstato sistemoje turės dalyvauti ir mažesnės miestelių parduotuvės

Užstato sistemoje turės dalyvauti daugiau mažų miestelių parduotuvių, nutarė Vyriausybė.

Ministrų kabinetas trečiadienį patvirtino Aplinkos ministerijos parengtą išvadą dėl Seimo nario Pauliaus Saudargo pasiūlymų nustatyti pareigą visoms miestelių parduotuvėms priimti užstato sistemoje dalyvaujančias pakuotes. Vyriausybė palaikė Aplinkos ministerijos siūlymą, kad užstato sistemoje dalyvautų tik miestelių parduotuvės, kurių plotas yra didesnis kaip 50 kv. metrų.

„Buvo ta problema, kad miestuose ir kaimiškose teritorijose parduotuvės privalėjo dalyvauti užstato sistemoje, o miesteliuose - ne. Pritardami kartu siūlome patobulinti, kadangi buvo susitarta su problema, kad tos parduotuvės būna mažos ir negali įrengti tinkamų vietų dėl veterinarijos reikalavimų, kur reikia pertvaros ir atstumo nuo maisto produktų“, - trečiadienį Vyriausybės posėdyje kalbėjo aplinkos viceministras Mindaugas Gudas.

Šiuo metu užstato sistemoje privalo dalyvauti visos be išimties kaimo parduotuvės, tačiau miestelių parduotuvėms taikoma išimtis. Daugkartinių pakuočių atveju sistemoje gali nedalyvauti iki 90 kv. metrų ploto parduotuvės, o vienkartinių pakuočių atveju - iki 300 kv. metrų ploto.

Atnaujinta užstato sistema Lietuvoje pradėjo veikti 2016 metų vasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių