V. Šapoka Briuselyje dalyvaus Euro grupės posėdžiuose

  • Teksto dydis:

Vasario 19-20 dienomis finansų ministras Vilius Šapoka Briuselyje dalyvaus Euro grupės ir Europos Sąjungos (ES) Ekonomikos ir finansų reikalų tarybos (ECOFIN) posėdžiuose.

  Anot Finansų ministerijos pranešimo, euro grupėje bus aptariama Graikijos finansinės paramos programa, tęsiamos diskusijos, susijusios su ES Ekonominės ir pinigų sąjungos gilinimo iniciatyvomis. Taip pat svarstomas klausimas dėl Europos stabilumo mechanizmo pertvarkymo į Europos valiutos fondą.

Europos Sąjungos šalių finansų ministrai diskutuos dėl tolesnių žingsnių, siekiant spartesnio Bankų sąjungos užbaigimo.

Taip pat numatoma tvirtinti Tarybos išvadų projektą dėl 2019 m. biudžeto gairių. ES biudžeto tikslai išlieka tokie patys - augimo ir užimtumo, naujų darbo vietų kūrimo skatinimas, ES sanglaudos stiprinimas ir konkurencingumo didinimas. Atkreipiamas dėmesys ir į iššūkius, susijusius su migracija ir saugumu, bei ES išorės sienų apsaugą.

 

 


Šiame straipsnyje: Vilius ŠapokaBriuselisES

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Tik praeitą lapkritį JAV ir NATO pareigūnai suprato ES planus pagal programą "Nuolatinis struktūrizuotas bendradarbiavimas saugumo ir gynybos srityje" arba "Pesco" skirti daugiau pinigų gynybai ir veiksmingiau vykdyti nacionalines programas, kurios sustiprintų Europos kovos pajėgumus ir sumažinti besidubliuojančius nacionalinius pajėgumus, kurie ne visada gerai veikia kartu su analogiškais sąjungininkų pajėgumais. Europos Sąjunga sukūrė gynybos tyrimų fondą, kuris po 2020 m. finansuos 5,5 mlrd. eurų (6,8 mlrd. JAV dolerių) per metus, kas yra palyginti nedaug, bet gali išaugti. Kaip psichologinis perversmas, "Pesco" ir fondas "pažymi kultūrinę revoliuciją Briuselyje", - sakė Prancūzijos gynybos ministras Florencija Parly Miuncheno konferencijoje.

Kęstas

Kęstas portretas
Vokietijos gynybos ministras Ursula von der Leyen sakė: "Mes norime išlikti transatlantinėje erdvėje, bet ir daugiau Europos" gynyboje, kad europiečiai galėtų formuoti tarptautinę santvarką. Vokietijos užsienio reikalų ministras Sigmaras Gabrielis pareiškė, kad Europai reikia bendro "jėgos projekto", kad europiečiai neliktų "vegetarais, turinčiais daug problemų mėsėdžių pasaulyje". Mūsų bandymai pakelti ūkį Afrikoje, sulaikant emigrantų iš ten srautus, bus žymiai sėkmingesni, jei Afrikos islaminiai ekstremistai žinos, kad turime jėgų atremti jų bandymus mums pakenkti. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

gaus

gaus portretas
zydeliu nurodymus kaip numarinti pensininkus neindeksuojant pensiju ir branginant viska kad pagreitint procesa ir tai pagal bendra briuselio ir /globeju/ plana nutark ir vykdyk ir /dirbama/ senais metodais ir su naujinimais kurie pagreitina procesa /demokratiskai/ bet ciniskai......
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių