V. Šapoka: didesnis PVM šildymui – renovavus daugiabučius

Vyriausybei atsisakius planų nuo kitų metų didinti pridėtinės vertės mokestį (PVM) šildymui nuo 9 iki 15 proc., tarifas galėtų būti didinamas ateityje, renovavus daugiau daugiabučių, sako finansų ministras Vilius Šapoka.

„Atsižvelgdami į tai, kad visose ar daugelyje sričių radome politinį konsensusą, tik jo nepavyko rasti, kas liečia šildymo lengvatą, ir liekame prie status quo, prie 9 procentų. Manau, kad prie šito klausimo bus galima grįžti tada, kai nemaža dalis daugiabučių bus renovuota“, - trečiadienį spaudos konferencijoje teigė finansų ministras.

Premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad palikti 9 proc. PVM lengvatą šildymui nuspręsta, atsižvelgus į visuomenės nuotaikas ir šalies finansines galimybes.

„Tokia yra realybė, pagrįsta finansinėmis mūsų išgalėmis. Kalbant apie kitų metų biudžetą tikrai nėra kritinės būtinybės mažinti šitą lengvatą ir sutaupytas lėšas naudoti kitiems socialiniams poreikiams tenkinti. Antra, nėra ką slėpti, kad yra nemaža rizika turint 5 ir 15 proc. lengvatinius tarifus, žinome politikų norą padėti socialiai jautriems žmonėms, yra rizika, kad šildymui galėjome turėti ir 5 proc. lengvatą“, - sakė S. Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aris

Aris portretas
Durnių slėnis. Renovuokit namus,o tada padidinsim PVM-ą ,nes per mažai sunaudosit šilumos ir centrinės katilinės negaus didžiulio pelno. Taip kaip su vandeniu kad pasakė ,, žmonės pradėjo suvartoti mažiau vandens todėl reikia kelti kainas nes kitaip neatsiperka investicijos". Durniau nesugalvosi. O kitą dieną per visus galus šaukia ,,Taupykime vandenį-brangiausią mūsų turtą".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių