V. Šapoka: ekonomikos augimas šiemet – labiau subalansuotas

Finansų ministras Vilius Šapoka sako, kad šiais metais šalies ekonomikos augimas yra labiau subalansuotas nei praėjusiais metais.

"Kalbant apie ekonomikos augimą, reikia pabrėžti, kad dabartinis augimas yra labiau subalansuotas, nei buvo prieš metus - auga tiek eksportas, tiek investicijos, tiek vidaus vartojimas. Akivaizdu, kad infliacija padarė poveikį vidaus vartojimui, jo augimas jau slopsta. Žiūrint į priekį, ekonomikos augimas bus lėtesnis, bet bus subalansuotas. Ateityje taip pat tikimės mažesnės infliacijos", - antradienį interviu Žinių radijui sakė V. Šapoka.

Pasak jo, Finansų ministerija prognozuoja, kad vidutinė metinė infliacija Lietuvoje šiemet sieks 3,5 proc., o kitąmet kainų augimas sulėtės iki 2,7 procento.

"Šiemet poveikį infliacijai labiausiai padarė bene sparčiausiai Europos Sąjungoje augantys atlyginimai ir padidinti akcizai, ypatingai alkoholio", - sakė finansų ministras.

Lietuvos bendrasis vidaus produktas (BVP) trečiąjį šių metų ketvirtį, palyginti su atitinkamu 2016-ųjų laikotarpiu, padidėjo 3,4 proc. ir to meto kainomis siekė 11,252 mlrd. eurų. Per devynis šių metų mėnesius, palyginti su 2016 metų sausiu-rugsėju, Lietuvos BVP padidėjo 3,9 proc. iki 30,946 mlrd. eurų, pranešė Statistikos departamentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Todėl kad

Todėl kad portretas
atėjes ne iš amžinųju LR partijų.Ne ruso laikais baiges VDU ekonomiką o ne kokia sovietų konservatoriją.Aš tai vietoje jo nebūčiau ėjes i toki jovala kuri paliko 25 metus prie lovio buve kiaulės.Bet matyt turi xvatke ir ambiciju.Pasižiurėsem po kokiu 3 metu ant kiek sažiningas ir kap atsilaikys prieš LR valdžios valdžią

kas

kas portretas
pasake kad geriausias?......ko gero D.Polikarpovna?....

geda

geda portretas
pagalvok apie senelio atminti ar tau negeda taip elgtis ir meluot tautai yai gal ir jo parasyta istorija melas tautai
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių