V. Šapoka: turto ir kiti mokesčiai galėtų didėti vėliau

Ar didinti turto ir kitus mokesčius, gali būti sprendžiama vėliau, antrajame mokesčių peržiūros etape, sako finansų ministras.

„Einant antruoju etapu, manau, galima kalbėti ir apie didesnius turto bei kitus mokesčius, kuomet papildomai jau ištrauksime tuos, kurie šiuo metu veikia šešėlyje“, - pirmadienį socialdemokratų frakcijos surengtoje diskusijoje apie pajamų nelygybės mažinimą teigė Vilius Šapoka.

Anot jo, mokesčių nemokančiųjų gaudynėse „labai smarkiai turės pasitempti“ Valstybinė mokesčių inspekcija.

„Mokesčių inspekcija turės pasitempti labai smarkiai ir, manau, kad tą rezultatą pajusime. Po metų, jeigu matysime, kad reikia tų naujų mokesčių, tai mastas bus visiškai kitoks“, - tvirtino V.Šapoka.

Pasak finansų ministro, dviejų etapų mokestinės sistemas pertvarka būtų veiksmingesnė.

„Dviejų etapų pertvarka suveiktų veiksmingiau - pirmiausia pašaliname tas nelogiškas vietas, kokias dabar turime sistemoje, kai per eilę metų aplipo įvairiomis lengvatomis ir susidarė neracionalių vietų. Tai, jog sąžiningam verslui (dabar - BNS) užmestume papildomai procentų, kapitalas yra gan mobilus ir mokesčius jie pradėtų mokėti kitose jurisdikcijose “, - aiškino V.Šapoka.

Vyriausybė praėjusią savaitę pristatė numatomas mokesčių permainas, kuriomis siekiama mažinti pajamų nelygybę ir socialinę atskirtį. Pensijoms, vaikams ir skurdo mažinimui kitų metų biudžete siūloma papildomai beveik 0,5 mlrd. eurų, o bendra suma tam viršys 4 mlrd. eurų.

Mokesčių pakeitimus Seimas svarstys rudens sesijoje, kartu su 2018 metų biudžeto projektu, o pakeitimai įsigaliotų nuo 2018-ųjų pradžios.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Pirmiausia reikia progresinių pajamų mokesčių,kaip Vokietijoje,Anglijoje-iki 45 proc.(o ne 15 proc.kaip dabar),nes kas gali paneigti,kad turtingieji,turėdami daug laisvų pinigų nesant progresinių mokesčių,galimai galės pigiai supirkti neišgalinčių susimokėti NT mokesčio paveldėtą nekilnojamą turtą?

gintas

gintas portretas
Geriau pasiskolinsime vietinėje rinkoje , bet turto mokesčių nekelsim , mokėtume turto mokestį pigiau SENELĮ Landsbergį išlaikytume,dalį pats susimokėtu .

aisku

aisku portretas
tik 1 kad ta minti infiltravo buvusieji /demonai/ ir toliau uzsiimantys sunybemis savo veiklai ir gerbuviaui gerinti kai jaunimas palieka gimtyne ne is geros valios tai jiems tik dziaugsmas atsius svaru ir toliau lobsime
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių