Lietuvos banko vadovas turi gerų žinių kitiems metams

„Ekonominė situacija Europoje gerėja, galima sakyti, kad tas atsigavimas yra įgavęs pagreitį. Prognozės ateičiai gerinamos, tikslinamos vis į geresnę pusę.

Planuojama, kad euro zona ir toliau išlaikys augimo tempą. Tai yra neblogai – priemonės suveikė“, – sako Lietuvos banko (LB) valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas, pridurdamas, kad ekonomikos augimo prognozės itin palankios ir Lietuvai.

„Mūsų verslas, mūsų gyventojai jaučia visos Europos atsigavimą. Mums, kaip atvirai ekonomikai, labai svarbus eksportas. Šiemet jis augo 10 proc. Jei tavo kaimynai turtingėja, o du trečdaliai mūsų eksporto iškeliauja į ES, tai reiškia, kad mūsų galimybės parduoti didėja. Kitiems metams mes taip pat prognozuojame eksporto augimą, tiesa, jis nebus toks didelis kaip šiemet, bet 5–6 proc., manau, yra neblogai“, – prognozavo LB valdybos pirmininkas.

ECB ir kitąmet iki 2018 m. rugsėjo skatins ekonomiką, bet mažesniu tempu, sako V. Vasiliauskas: „Akivaizdu, kad kitais metai pasieksime potencialų augimo lygį ir turėsime spręsti, kaip toliau elgtis su programa, nes, tikėtina, ekonomikai tolimesnio skatinimo nebereikės.“

V. Vasiliauskas paaiškina, kad ekonomikos skatinimo programa Bendrijoje pirmiausia reikalinga dėl to, kad būtų išvengta defliacijos. Krentant kainoms, kaip sako LB valdybos pirmininkas, prastėja ir gyventojų nuotaikos – jie ima taupyti ir dėl to ekonomika pradeda strigti.

Išsamiau – pokalbyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ziuri i akis ir vaiposi

ziuri i akis  ir  vaiposi  portretas
kad mokesciai dides tai cia geros zinios vasiliauskui dar per mazai dar reikia didesnio kostiumo ir galingesnio slipso

Aris

Aris portretas
O kas iš to eiliniui žmogeliui?

"moralė ne mūsų pasaulio dimensija"

"moralė ne mūsų pasaulio dimensija" portretas
Ekonomika šalyje auga nežmoniškais tempais, bet eilinai žmonės stebi vis nepaliaujamai kylančias kainas už prekes ir paskaugas, o atlyginimai, kaip žinome, nekyla taip greitai, jie stabilūs, pensijos irgi stabilios, jei padidina tai jau taip kukliai, kad baisu...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių