Vadovų atlyginimai – po devyniais užraktais

  • Teksto dydis:

Kai kurių valstybės įmonių ir bendrovių vadovų atlyginimams esant po devyniais užraktais, Ūkio ministerija sugalvojo, kaip valstybei priklausančių įmonių ir bendrovių vadovus priversti skaidrinti savo veiklą, įstatymo raidei nepaklūstantiems vadovaujantiems darbuotojams siūloma skirti baudas iki 8 tūkst. eurų, rašo „Lietuvos žinios“.

Pavyzdžiui, Lietuvos radijo ir televizijos centro tinklalapyje pristatoma šešių vadovų komanda, bet skiltyje apie darbo užmokestį pateikiamas 37 vadovaujančių darbuotojų algų vidurkis, siekiantis 1979 eurus. Bendrovės „Klaipėdos nafta“, kurios 72 proc. akcijų priklauso valstybei, informacija apie vadovų darbo užmokestį figūruoja įmonės finansinėse ataskaitose, tačiau ir ten skelbiamas visų vadovaujančių darbuotojų - generalinio direktoriaus, jo pavaduotojo, tarnybų direktorių ir jų pavaduotojų, skyrių vadovų (iš viso jų buvo 36), vidutinis darbo užmokestis - 3950 eurų. Tikslių duomenų apie vadovų atlyginimus neskelbia ir elektros tinklo operatorius „Litgrid“, Lietuvos gamtinių dujų perdavimo operatorius „Amber Grid“, Indėlių ir investicijų draudimas, kai kurios kitos įmonės.

Iš viso valstybė valdo daugiau kaip 100, savivaldybės -per 200 įmonių, akcinių bei uždarųjų akcinių bendrovių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Blogai ne tai , kad vadovai daug uždirba, blogai , kad kitų maži atlyginimai. Sumažinus vadovų atlyginimus likusieji negyvens geriau. Norint realiai sumažinti skurdą valdžia pirmiausia tūrėtų didinti darbo užmokestį socialiniams , kultūros , švietimo ir kitieims viešajame sektoriuje dirbantiems darbuotojams.Tai yra valdžia tūrėtų pradėti rūpintis tais kurie dirba jiems , taip rodydama pavyzdį verslui.

Ekonomistas

Ekonomistas portretas
Taip išmokė aukščiau stovinti valdžia, juk neetiška žinoti kiek uždirba valdžios vyrai? Užtat jie gerai žino kiek uždirba vergai?

Lima

Lima portretas
Nieko sau. Jie vagia ir lobsta,o čia turi išgyventi už kelis šimtus eurų. Ar už tokią Lietuvą stovėjome susikibę rankomis. Nesu pikta bet grabe mačiau tos visus direktorius riebiais snukiais
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių