Vaistinių asociacija: pigesnių vaistų turėtų siekti valstybė

  • Teksto dydis:

Valstybės rankose yra derybos su vaistų gamintojais, todėl ji turėtų siekti, kad vaistai būtų kuo pigesni, dienraščiui "Lietuvos žinios" pareiškė Lietuvos vaistinių asociacija (LVA) valdybos pirmininkė Kristina Nemaniūtė-Gagė, anot kurios, vaistinės neturi jokios galimybės daryti įtakos kainoms, kurios yra derinamos tarp Sveikatos apsaugos ministerijos ir vaistų gamintojų.

"Europos parlamentas kelia klausimą, kad naujų preparatų kainos nėra pagrįstos jokiais objektyviais tyrimais. Gamintojas, siūlantis naują preparatą, gali suteikti kad ir didžiulę nuorodą, šalis džiaugsis, jog nusiderėjo, bet niekas nežinos, kokia reali to vaisto kaina. EP siūlo ieškoti būdų, kurie įpareigotų gamintoją atskleisti, kiek jam kainavo vaistą sukurti. Tuo metu Sveikatos apsaugos ministerija akcentuoja generinių vaistų kainų problemą, bet ir toliau "pamiršta" inovatyvius vaistus", - dienraščiui aiškino K. Nemaniūtė-Gagė.

Net 80 proc. Lietuvoje pardavinėjamų kompensuojamųjų vaistų kainos sudaro gamintojo dalis, kuri iš esmės nekontroliuojama. Valstybė, nustačiusi kompensuojamųjų vaistų sąrašą, iš tiesų padengia tik dalį jų vertės, o daugiau nei pusę kompensacijoms numatytų lėšų išleidžia rinkos naujovėms, skirtoms vos 8 proc. pacientų gydymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lrena

lrena portretas
Ar nematot kad jie džiaugsis kuo daugiau išmirs pensininkų tuo mažiau reikės mokėti juk jiems užteks pinigėlių nusipirkti naujausių ir originalių vaistų o koks jiems skirtumas ar tau bus koks šalutinis poveikis ar alergija ar ne man taip atsitiko dabar džiaugiausi kad pataikė vaistus kurių ir sunudoju per pus mažiau bet pasirodo kad ir vėl reikės atsisakyti nes nebus pinigėlių geriau pažiūrėkit vaistinų tinklus juk gamintojai kas mnesį nekialia kainų o permetus tie patys vaistai dvigubai pakilo nieko vieni išmirs kiti išvažiuos ir Lietuva liks tik Vilnius
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių