Valandos atlygis Lietuvoje – vienas mažiausių ES

  • Teksto dydis:

Vidutinis valandos darbo užmokestis Lietuvoje 2014 metais buvo vienas žemiausių tarp 28-ių Europos Sąjungos (ES) šalių, skelbia Eurostatas.

Pernai valandinis darbo užmokestis versle, išskyrus žemės ūkio ir viešojo administravimo sektorius, siekė 6,5 euro, rodo pirmadienį paskelbti ES statistikos tarnybos duomenys.

Mažesnis atlyginimas pernai buvo tik Rumunijoje (4,6 euro) ir Bulgarijoje (3,8 euro). Latvijoje jis siekė 6,6 euro, Estijoje - 9,8 euro.

Anot statistikų, Lietuvos pramonėje vidutinis valandos darbo užmokestis siekė 6,3 euro, statybose - 6,5 euro, paslaugų sektoriuje - 6,8 euro.

Didžiausias užmokestis fiksuotas Danijoje, kur jis siekė 40,3 euro, Belgijoje (39,1 euro), Švedijoje (37,4 euro) ir Liuksemburge (35,9 euro).

Lietuvoje vidutinis valandos atlygis per metus - 2014 metus, palyginti su 2013 metais - išaugo 3,5 proc., Latvijoje - 6 proc.,Estijoje - 6,6 procento.

Visoje ES valandos atlygis per metus padidėjo 1,4 proc. iki 24,6 euro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA

NA  portretas
įvertinus, kad merams ir vicemerams algas beveik dvigubai padidino, tai lietuvių gyvenimas iš esmės pagerėjo:) Manau, kad valdžiukės valandos sėdėjimo atlygis visai neatsilieka nuo ES vidurkio.

Vidurkis

Vidurkis portretas
Mano vidurkis vos traukia iki rumunijos lygio....

aaa

aaa portretas
nori ubagu sali reitinga pakelt,juokas neima.Cia gauni kiek zinau avansa ir alga,todel zmones emigruoja ir emigruos.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių