Valdžia suka galvą, kaip sumažinti elektros ir dujų kainų augimą

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį pasitarime svarstys, kaip mažinti elektros ir dujų kainų augimą, Kainų komisijai šią savaitę ketinant paskelbti galutines – galimai 15-20 proc. didesnes – kainas 2019 metais.

Premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas Tomas Beržinskas BNS yra sakęs, jog trečiadienį „bus tariamasi dėl papildomų veiksmų, kurie lemtų kaip galima mažesnį prognozuojamą elektros ir dujų kainų augimą“.

Pats premjeras praėjusią savaitę nekonkretizavo veiksmų, kuriais bus bandoma suvaldyti energijos brangimą vartotojams.

Žinių radijui jis sakė, kad augančios elektros ir dujų kainos kelia nerimą, bet jeigu ne jau padaryti Vyriausybės žingsniai, jos didėtų dar daugiau. Pasak jo, Vyriausybė kainas gali paveikti ribotai.

Reaguodami į Vyriausybės planus dalis ekspertų teigia, kad gerų ir greitų priemonių nėra, o imtis ilgalaikių valdžia turbūt nelabai nori, nes artėja rinkimai, skelbia LRT. Portalo cituojamas Lietuvos atsinaujinančių išteklių energetikos konfederacijos (LAIEK) prezidentas Martynas Nagevičius sakė, kad yra keli būdai greitai sumažinti energijos kainas vartotojams, ir visi jie yra blogi.

Nacionalinės Lietuvos energetikos asociacijos (NLEA) ekspertas Rytas Staselis LRT pažymėjo, kad įdėjusi pastangų Vyriausybė galbūt sugebėtų šiek tiek sumažinti kainas gyventojams, bet vargu, ar tie pokyčiai pasijustų.

BNS apklausti rinkos dalyviai anksčiau šį mėnesį prognozavo, kad elektra ir dujos buitiniams vartotojams nuo kitų metų sausio gali brangti apie 15–20 proc., o verslui elektra gali pabrangti net 30-60 proc.

Pastarąjį kartą elektra vartotojams brango 2013 metais, vėliau kasmet pigo. Dujos pigo nuo 2014 metų, kai Rusijos koncernas „Gazprom“ pritaikė nuolaidą, tačiau jai pasibaigus, pernai liepą brango 5-8 proc. Šių metų pradžioje jos vėl pigo beveik 8 proc., tačiau tik mažiausiems buitiniams vartotojams, naudojantiems dujas maistui ruošti.


Šiame straipsnyje: elektraDujoskainų augimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

fabrijo

fabrijo portretas
Ruso reikia,mums vis tiek,svarbu gyventi ir dziaugtis šiandiena gyvenimu.Ta laisvė ubago terba dvoke.

o kur

o kur  portretas
šūkiai ir rankučių paplojimai kada nuomojo tokį didelį laivą - " turėsime savų dujų , dujos gyventojams pigiau , niekas negalės kelti kainų .... ir t.t. " ? nuomojo " patriotai " , o kainų kilimą turi suvaldyti 'valstiečiai ' ? Ar "patriotai " be "smegenų" ir galvojo tik apie asmeninių kišenių papilnėjimą ? Padugnių mentalitetas ? kiek mokame KAS DIENĄ už laivo nuomą , ar ne 116 tūkstančių eurų ?

Agdam

Agdam portretas
Mažiau politikos draugauti su kaimynais ir bus jums laime!'
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių