Valstybinė darbo inspekcija atliks neplaninius įmonių patikrinimus

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) informuoja, kad nuo rugsėjo 10 d. iki mėnesio pabaigos bus atliekami neplaniniai patikrinimai, kurių metu VDI inspektoriai lankysis sandėliavimo, krovos bei medienos apdirbimo darbus vykdančiose įmonėse.

Šių tikrinimų akcija rengiama atsižvelgus į tai, kad atliekant sandėliavimo, krovos darbus šiais metais žuvo 3 ir sunkiai sužalota 12 darbuotojų, o atliekant medienos apdorojimo darbus taip pat žuvo 3 ir sunkiai sužaloti 5 darbuotojai.

Į VDI inspektorių akiratį pirmiausiai pateks betono gaminių gamybos ekonominės veiklos rūšies įmonės, ypač jei įmonėje yra gaminami didelių gabaritų gelžbetoniniai, betoniniai arba kiti santykinai didelio svorio bei matmenų gaminiai. Tikrinimo pirmenybė taip pat teks lentpjūvėms, medienai pjauti naudojančioms juostinius gaterius, bei ūkio subjektams, kuriuose per pastaruosius dvejus metus įvyko nelaimingi atsitikimai darbe.

VDI inspektoriai šių patikrinimų metu aiškinsis, ar sudaromos saugios darbo sąlygos, kai yra rizika, kad minėti stambių gabaritų, santykinai didelio svorio bei matmenų gaminiai, rastai, kroviniai, įrenginiai gali kristi ar nuvirsti, galima birių medžiagų griūtis, darbuotojų kritimas iš aukščio. Papildomas dėmesys bus skiriamas įmonėje dirbantiesiems pirmus metus - dėl galimos jų saugos įgūdžių stokos. Taip pat bus tikrinama, ar medienos apdirbimo įrenginiai, ypač juostiniai gateriai, įmonėse atitinka darbuotųjų saugą ir sveikatą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus.

VDI primena, kad atliekant tokio pobūdžio darbus mirtinos nelaimės įvyko, kuomet bendrovės „Aksa“ formavimo ceche darbuotojas žuvo prispaustas sandėliuojamos gelžbetoninės plokštės, sveriančios apie 9 tonas. Panaši nelaimė įvyko ir bendrovės „Apasteel“ dažymo ceche, kuomet stumiamas transportavimo vežimėlis pasviro ir ant jo uždėta metalinė sija (apie 200 kg) krito ir mirtinai prispaudė metalinių gaminių dažytoją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anoniminis

Anoniminis portretas
Kaisiadoriu rajone egziztuoja imone kurioje darbuotojai dirba per iseigines nesudaritais rastiko darbotojo sutikimu kaip uz tapacia mokejimo darbo diena nebegaunant iseiginiu apmokejimu kaip numatita istatyme o jai darbuotojas nesutinka dirbti per iseigines Valdininkai,meistrai pasipila grasinimais zantazavimais atleidimais is darbo kad rasitu atleidima paciam darbuotojui sutikus.Nusilpe darbuotojai krenta is koju stovedami po 11 valandu o jai atsigeria nevietoi vandeni uzdeda bauda darbuotojui kad nelaiku nevietoi atsigere vandens. Ar pagaliau atsiras lietuvos inspekcija kuri netiketai usklups ta imone ir valdininkus nuleis at zemes nes darbuotojai psichologiskai paveikti grista i namus po darbo net su asarom.Ir butu gerai kad inspekcija imonese kalbetu ne su valdininkais o darbuotojais kurie dirba fizini darba,be valdininku.

minde

minde portretas
pradejot dirbt nepamirslit imones taikos 88 saldainiu imones nes naktinio tarifo nera ir daugumos nera darbo kaune pilna.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių