Vartotojų pasitikėjimo rodiklis liepą sumažėjo 1 punktu

  • Teksto dydis:

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis liepą, palyginti su birželio mėnesiu, sumažėjo 1 procentiniu punktu iki minus 8-ių, pranešė Statistikos departamentas.

Liepą gyventojai pesimistiškiau vertino galimybės nors kiek sutaupyti per ateinančius 12 mėnesių ir bedarbių skaičiaus kitimo perspektyvas, o geriau - šalies ekonominės padėties perspektyvas, teigiama Statistikos departamento pranešime.

11 proc. gyventojų liepos mėnesį teigė, kad jų namų ūkio finansinė padėtis per praėjusius 12 mėnesių pagerėjo, 34 proc. - kad pablogėjo, 54 proc. - kad nepasikeitė (birželį - atitinkamai 142 31 ir 57 proc.). Vertindamas tikėtinus savo šeimos finansinės padėties pokyčius per artimiausius 12 mėnesių, 17 proc. tikėjosi, kad ji pagerės, 16 proc. manė, kad pablogės, o 62 proc. prognozavo, kad jų namų ūkio finansinė padėtis artimiausiais metais nesikeis (birželio mėnesį - atitinkamai 20, 18 ir 58 proc.).

Vertindami šalies ekonominę padėtį, 24 proc. gyventojų teigė, kad per praėjusius 12 mėnesių ji pagerėjo, 38 proc. - kad pablogėjo, tiek pat - kad nepasikeitė (birželį - atitinkamai 22, 35 ir 41 proc.). 29 proc. gyventojų manė, kad šalies ekonominė padėtis per artimiausius 12 mėnesių pagerės, 22 proc. - kad pablogės, o 45 proc. prognozavo, kad padėtis išliks tokia pati (prieš mėnesį - atitinkamai 27, 24 ir 45 proc.).

Liepos mėnesį kas trečias gyventojas prognozavo, kad bedarbių skaičius per artimiausius 12 mėnesių augs, kas penktas - kad mažės (birželį - atitinkamai 32 ir 23 proc.).

Nors kiek sutaupyti per artimiausius 12 mėnesių tikėjosi 35 proc. gyventojų, o 27 proc. teigė, kad visiškai nesitiki nors kiek sutaupyti (birželio mėnesį - atitinkamai 37 ir 24 proc.).

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis mieste ir kaime liepos mėnesį skyrėsi 9 procentiniais punktais: mieste jis sudarė minus 5, o kaime - minus 14. Mieste vartotojų pasitikėjimo rodiklis per mėnesį padidėjo 1 procentiniu punktu, kaime - sumažėjo 5 procentiniais punktais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Kur D.Grybauskaitės žadėti rusai, vežantys mūsų sūrius kontrabanda? Pienas Lietuvoje superkamas pigiausiai Europoje, truputį brangiau negu dvidešimt centų už kilogramą. Apskaičiuojama, kad ateinantį rudenį jau pusė ūkininkų išparduos karves. Kodėl? Todėl, kad nevykęs, niekam nereikalingas D.Grynauskaitės politikavimas uždarė Lietuvai Rusijos pieno produktų rinkas. D.Grybauskaitė gali pasiguosti, kad ji tik pati aršiausia iš kelių dešimčių valstybių vadovų. Tai menka paguoda. Mes esame ypatingi. Kaimas visada buvo Lietuvos atrama. Miestiečiai gali išvažinėti, kur nori ir ten įsidarbinti. Mes, lietuviai, esame individualistai, todėl važiuojame uždirbti masiškai. Kaimiečiai gi laikosi savo žemės. Sunaikinti kaimiečius - reiškia prarasti Lietuvos atgimimo viltį. Sekančiuos rinkimuose susilaikykime visi nuo balsavimo už D.Grybauskaitę. Užtenka jos vadovavimo. Susitelkime visi, kam brangi gimtinė. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių