Verslininkai dairosi po Klaipėdą

Per porą metų mieste, priklausomai nuo poreikio ir kainos, turėtų atsirasti 4–8 naujos elektromobilių įkrovos stotelės. Savivaldybė spręs, kam bus patikėta valdyti šią infrastruktūrą.

Trečiadienį Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Michailovas susitiko su bendrovės ABB atstovais Lietuvoje, kurie Klaipėdoje galėtų įrengti įkrovimo taškus.

"Įmonė pasiūlė savo paslaugas ir norėtų dalyvauti konkurse. Bus perkamos šešios stotelės, todėl neišvengiamai reikės operatoriaus. Apsikeitėme kontaktais, sužinojome, ką ši bendrovė jau yra nuveikusi. Kol kas tik susipažinome, konkrečių sprendimų nėra, tiesiog renkame informaciją", – sakė A.Michailovas.

Uostamiesčio tarybos nariai patvirtino iki 2020 m. planuojamų įrengti viešųjų elektromobilių įkrovimo prieigų planą. Prioriteto tvarka elektromobilių įkrovos stotelės per dvejus metus bus įkurdintos mažiausiai keturiose vietose.

"Plane patvirtintos aštuonios stotelės, tačiau daug kas priklausys nuo kainos. Projekte numatyta, kad patį įrengimą perka savivaldybė, o stotelių gamintojai savo ruožtu informavo apie savo galimybes", – aiškino Klaipėdos miesto savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento vyriausioji specialistė Daina Stankevičienė.

Stotelės atsiras automobilių stovėjimo aikštelėse, esančiose prie Naujojo turgaus, Vingio gatvės, Melnragėje ir šalia Klaipėdos autobusų stoties.

Kartu su kitais didžiaisiais šalies miestais Klaipėda dalyvauja Susisiekimo ministerijos su Lietuvos automobilių kelių direkcija parengtame projekte, kuriuo siekiama skatinti naudojimąsi elektromobiliais. Už gautus pinigus bus perkami minėti įrenginiai.

Preliminarus projekto biudžetas – 120,5 tūkst. eurų. Iš ES tikimasi sulaukti 102,4 tūkst. eurų, o miestui teks prisidėti 15 proc. visos sumos, tai yra apie 18,1 tūkst. eurų.

Šiuo metu Klaipėdoje elektromobilius galima įkrauti viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" teritorijoje, dvi stotelės yra piliavietėje. Taip pat mieste veikia ir privačiomis lėšomis įkurdinti įkrovimo taškai.

Vienas toks įrenginys yra prie prekybos centro "Studlendas", du – prie prekybos centro "Arena", dar viena stotelė yra specializuotoje šių automobilių prekyba ir aptarnavimu užsiimančios įmonės teritorijoje.

Teigiama, kad elektromobilių įkrovos stotelės įrengiamos siekiant mažinti aplinką teršiančių transporto priemonių skaičių bei skatinti žmones naudotis ekologiškais automobiliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sekliui

Sekliui portretas
Šiuo metu Klaipėdoje jau yra išduoti parkavimo leidimai daugiau nei 25 elektromobiliams. Vat tau ir trys.... Per ateinančius metus tas skaičius manau didės eksponentiškai, todėl ponui daugiau optimizmo palinkėčiau.

Whatever

Whatever portretas
seklys Nereikia galvoti šia diena. Elektromobilių tik daugės. Prasidės masinės gamybos, dar po poros metų iš 3rankų bus pilna parduodamų naudotų auto už kelis kart mažesnę kainą, tada jau bus poreikis. Manau geras sprendimas įsisavinti ES lėšas kol dar tokia galimybė yra,o poreikis stotelių tikrai atsiras.

seklys

seklys portretas
EZIUI - 102.000EUR tai ne niekieno pinigai , tai visu musu pinigai . ir tai tiesiog svaistymasis .dabar Klaipedoje po pakroveja gatveje tures ne tik visi 3 Klaipedos elektromobiliai ,o ir visi 10 Lietuvos elektromobiliu .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių