Verslo organizacijos: delsimas įvesti „Sodros“ lubas atgraso investuotojus

  • Teksto dydis:

Kiekvienu į Lietuvą atvykusiu prekės ženklu džiaugiamasi reklaminiuose filmuose. Esą – štai pasauliniai milžinai renkasi Lietuvą. Tačiau verslo teigimu, reklamos - viena, o realybė - visai kas kita.

Ir naujų investuotojų gali ateiti vis mažiau vien dėl metų metus neišpildomų pažadų. Vienas jų - įvesti darbo užmokesčio ribą, nuo kurios nebūtų mokami mokesčiai „Sodrai“.

Ši vyriausybė pasisakė už „Sodros“ lubas, kuriomis, skaičiuota, galėjo būti maždaug 7 400 eurų popieriuje. Premjeras net sakė, kad tokias algas gauna didžiulę pridėtinę vertę valstybei kuriantys žmonės, dėl kurių auga ekonomika ir pragyvenimo lygis. „Sodros“ įmokų lubos buvo numatytos socialinio draudimo fondo biudžeto projekte. Bet politikai persigalvojo.

Pasak socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio, atsisakius imti mokesčius iš daugiau uždirbančiųjų, „Sodros“ biudžetas negautų maždaug 40 mln. eurų, o tokie pinigai svarbūs, norint nepavesti dabartinių pensininkų ir nedidinti pajamų nelygybės.

Tuo metu verslo organizacijos „Sodros“ lubų naudą į politikų galvas kala beveik 20 metų, nuo tada, kai jos panaikintos. Nesugrąžindama jų valdžia esą kaip tik nepagerina gyvenimo didesnei daliai gyventojų. Šiuo metu „Sodros“ lubomis, skaičiuojama, galėtų pasinaudoti tik apie 1 300 asmenų.

Išsamiau – Irmos Janauskaitės, Augusto Stankevičiaus ir Tomo Kavaliausko reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nomalus investuotojas

Nomalus investuotojas  portretas
nelabai eina/dėl biurokratinių valdininkų fantazijų/, o kad ,,atgraso"juoduosius sukčius tai tik į gera

sudie Tėvyne Lietuva

sudie Tėvyne Lietuva portretas
pasirodo ne kompetencijos ir idėjų skurdas "atgraso" investuotojus, o "lubos". įdomu, ar kas nors yra matęs ar girdėjęs ką nors apie tos 1300 blondinų ir kiaunių kaimenės kuriamas inovacijas. tad papūskite į mano "norvegišką" šikną. Har det bra ...

šitas verslinykų reikalavimas nemoralus

šitas verslinykų reikalavimas nemoralus portretas
nes retas mūsų verslinykas neprasilenkia su morale, deja.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių