Verslui – mažiau turto areštų

  • Teksto dydis:

Per pirmąjį šių metų mėnesį 816 įmonių buvo įregistruoti 948 turto areštai, kuriais apribotas valdymas, disponavimas ir naudojimasis 90,8 mln. EUR turto. Naujai įregistruotų areštų skaičius – 11 proc. mažesnis, palyginti su praėjusiu metų vasariu, rodo kreditų biuro „Creditinfo“ atlikta analizė pagal Centrinės hipotekos įstaigos duomenis.

Didžiausi turto areštai bendrai 15,4 mln. EUR sumai praėjusį mėnesį buvo įregistruoti žuvies perdirbimo įmonei „Natural North Caviar“. Įmonė, kurios pajamos 2013 m. sudarė 1,4 mln. EUR, turi nepadengtų mokėjimų už elektros tiekimo paslaugas. Bendrovėje dirba 43 žmonės.

Antras didžiausias turto areštas bendrai 10,8 mln. EUR sumai įregistruotas Klaipėdos metalo supirkimo įmonei „Subarė“. Įmonė, kuri paskutinį kartą finansinę atskaitomybę Registrų centrui teikė už 2012 m., pasižymi bloga kredito istorija: turi nepadengtų skolų telekomunikacijų, prekybos degalais, draudimo, finansų įmonėms. Pradelstų skolų įmonė, kuriai šiuo metu galioja 7 turto areštai, yra turėjusi ir praeityje. 

2,8 mln. EUR areštas vasarį pritaikytas bendrovei „Mažeikių šilumos tinklai“, kurios pajamos 2013 m. sudarė 7,9 mln. EUR. Taigi, turto areštas sudaro beveik trečdalį įmonės pajamų.

1,8 mln. EUR areštas įregistruotas Palangos restoranui „Birutės uostas“. Bendrovei šiuo metu galioja 4 areštai. Įmonės pradelsta skola bankui sudaro 946 tūkst. EUR, o praeityje vėluota atsiskaityti už elektros tiekimo, kitas prekes ir paslaugas, mokesčius už autorinių kūrinių naudojimą. 

Priklausomai nuo įmonės finansinių rodiklių, turto, turto areštai gali reikšmingai sutrikdyti įmonės atsiskaitymus su kitais kreditoriais, todėl turto areštai turi įtakos nustatant įmonių kredito reitingus.

Didžiausi įregistruoti turto areštai 2015 m. vasario mėnesį

Pavadinimas  Įregistruotų areštų suma 2015 m. vasarį Iš viso įregistruotų turto areštų sk.  Pajamos (metai) Darbuotojų sk. 
UAB „Natural North Caviar“  15,4 mln. EUR   2 1,4 mln. EUR (2013 m.)  43
UAB „Subarė“  10,8 mln. EUR  7 3 mln. EUR (2012 m.)  28
UAB „Mažeikių šilumos tinklai"  2,8 mln. EUR  1 7,9 mln. EUR (2013 m.)  96
UAB „Birutės uostas“  1,7 mln. EUR 4 30 tūkst. EUR (2012 m.)  5
UAB „Naigeda“  1,5 mln. EUR  1 102 tūkst. EUR (2012 m.) 9

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal

Gal portretas
Tiesiog grūskit tų "verslininkų" balvonų benkartus, vaikus ir anūkus su masažuotojom ir visais berniuukais-čiulpinukais griovių kast, sąvartrynus tvarkyt, į lauko darbus toli toli kaimuose - tada gal nusibos jiem ieškot "darbo jėgos" ir "pelno" už masažuotojos padėvėtos du mėnesius ir gautos iš darbo biržos kaip "administratorės" perdavimą draugelio firmai kitiems dviem mėnesiams irgi su algele iš darbo biržos - kitos išeities nėra - nori turėt verslą - dirbk pats, įdarbink savo benkartus vaikus ir išsigimusius anūkus - tada ir gaudyk pelną beiu susimokėk mokesčius - nebereikės jokių turtų konfiskavimų tada, įvyks natūrali "verslininkų" parazituojančių degradų ir jų užveistų išsigimusių vaikų atranka.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių