Vežėjai: iš naujosios Vyriausybės tikimės atvirumo ir įsiklausymo

Lietuvos tarptautinio transporto ir logistikos įmonių atstovai viliasi, kad naujoji Vyriausybė efektyviai bendradarbiaus su verslu, bus atvira dialogui ir priims pasvertus sprendimus, kurie palengvins verslo sąlygas bei sustiprins šalies konkurencingumą tarptautinėje arenoje.

Pasak Tarptautinio transporto ir logistikos aljanso (TTLA) generalinio sekretoriaus Povilo Drižo, po Seimo rinkimų verslas nusiteikęs pozityviai, teigiamai vertina koalicijos susitarimą ir laukia naujosios Vyriausybės programos.

„Lietuvos ekonomikos laukia sudėtingas laikotarpis ir ambicingi iššūkiai, kuriems suvaldyti prireiks išmintingų ir atsakingų valdžios sprendimų. Tikimės, kad Vyriausybė vykdys protingą mokestinę politiką ir efektyvų biudžeto balansavimą. Tuo pačiu ieškos būdų, kaip palaikyti verslo gyvybingumą, padidinti šalies konkurencingumą, skatinti investicijas į inovacijas ir plėtrą“, – vylėsi P. Drižas.

Jo teigimu, su nueinančiąja Vyriausybe verslo asociacijos aktyviai siekė atvirų diskusijų bei solidarumo, teikė siūlymus, kaip gerinti verslo aplinką Lietuvoje.

„Tiesa, pagirti, kad į mūsų siūlymus buvo įsiklausyta, negalėčiau. Nueinančiai Vyriausybei ne visada pavykdavo suvaldyti atskirų ministerijų veiksmus. Tačiau palankiai vertiname nueinančios valdžios ryžtą ir palaikymą aktyviai ginant Lietuvos nacionalinius interesus dėl vežėjų verslą diskriminuojančio Mobilumo paketo Europos Sąjungos mastu“, – pažymi P. Drižas.

Jis tikisi, kad naujoji Vyriausybė geriau supras verslininkus nei ankstesnioji, įsiklausys į socialinių partnerių nuomonę bei pasiūlymus. „Esame pasirengę būti konstruktyviu Vyriausybės socialiniu partneriu, – sako P. Drižas. Abipusis verslo ir Vyriausybės bendradarbiavimas – būtina sąlyga gerinti makroekonominius ir socialinius rodiklius: didinti šalies konkurencingumą, auginti eksporto apimtis, didinti darbo vietų skaičių“.

Kalbėdamas apie Lietuvos tarptautinio transporto ir logistikos verslo bendruomenės lūkesčius TTLA vadovas išskyrė pagrindines sritis, kuriose tikimasi bendradarbiavimo. Tai – aktyvi ekonominė diplomatija, siekiant ginti nacionalinius verslo interesus ir taip stiprinant mūsų vežėjų konkurencingumą tarptautiniu mastu bei skatinant paslaugų eksporto augimą.

Verslas taip pat suinteresuotas didinti krovinių judumą plėtojant intermodalinį krovinių vežimą išnaudojant skirtingų transporto rūšių panaudojimą. Kitos nurodomos prioritetinės sritys yra transporto sektoriaus konkurencingumo didinimas, gerinant transporto ir logistikos paslaugų kokybę, o taip pat investicijų į verslo procesų skaitmenizavimą skatinimas.

Tarp prioritetinių sričių verslas taip pat išskiria neigiamo poveikio aplinkai mažinimo priemonių įgyvendinimą pagal ES Žaliojo kurso veiksmų plano gaires.

TTLA vienija didžiausias šalies transporto ir logistikos įmones, kurių bendra apyvarta siekia per 80 proc. Lietuvos krovininio kelių transporto apyvartos. Dabartinės asociacijos narės – išskirtinai tarptautinio krovinių transporto įmonės, veiklą vykdančios ne tik Lietuvos, bet ir Europos, Azijos bei kituose regionuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių