Vietoje dovanų po eglute – kelionės įspūdžiai

  • Teksto dydis:

Kasmet vis daugiau šeimų artėjant Kalėdoms ar Naujiesiems metams apsisprendžia dovanas po eglute iškeisti į kelionės įspūdžius. Netradiciškai šiltoms šventėms lietuviai mielai renkasi Egiptą. Apie tai, ko tikėtis vietoje dovanų pasirinkus keliauti su šeima, pasakoja kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ produkto vadovė Neringa Kurtinaitienė.

Bėga nuo rizikingų orų

Dauguma lietuvių su nostalgija Kalėdas ar Naujuosius metus sieja su žiemiškais orais – šaltuku, sniego pusnimis. Tačiau Lietuvoje jau ne vienerius metus iš eilės tenka nusivilti, kai taip lauktos snaigės geriausiu atveju metų pabaigoje tampa šlapdriba, o vietoje pusnynų už lango telkšo balos ir purvynai.

Lietuviškus metų pabaigos orus dauguma žmonių iškeičia į maloniai šiltus orus, galimybe su visa šeima švenčių proga išsimaudyti jūroje ar baseine. Tam palankūs būna orai Egipte, kuriame ir oro, ir vandens temperatūra siekia apie 21 laipsnį pagal Celsijų. Taigi, keliaudamos tokiu metu šeimos lepinasi užtikrintai malonia šiluma, o ne permainingais Lietuvos orais.

Ieško švenčių be rūpesčių

Klaidinga manyti, kad poilsines keliones vertingiausia rinktis tik vasarą. Šaltuoju sezonu kelionės turi savų privalumų. Dažnai žmonės keliauti rudenį ar žiemą renkasi dėl patrauklesnių kainų, maloniai šiltų, o ne varginančiai kaitrių orų, mažesnių turistų srautų.

Be to, viešbučiai visais būdais stengiasi pritraukti turistų šventėms, todėl būna pripildyti šventinės nuotaikos, kurią kuria įvairia atributika, šviesomis – net ir išvykę iš namų keliautojai pajaučia šventinę dvasią.

Keliones Naujiesiems metams lietuviai dažniausiai pradeda planuoti rugsėjo mėnesį, tačiau didžioji susidomėjusiųjų banga kelionių agentūras užplūsta likus maždaug mėnesiui iki didžiųjų metų švenčių.

Keliauja šeimos su vaikais

Kelionę į Egiptą vietoje dovanų po eglute dažnai renkasi šeimos su vaikais. Tiesa, didžiausio atostogautojų srauto kurortai sulaukia ne konkrečiai per Naujuosius metus, kai kainos būna vidutiniškai 30 proc. didesnės, o iš karto po jų, kol dar tęsiasi moksleivių atostogos.

Šiais metais mokinių atostogos vyks nuo gruodžio 27 iki sausio 3 d. ir nuo vasario 19 iki 23 d. „Kidy Tour“ duomenimis, tomis datomis lėktuvuose net iki 63 proc. keliautojų įprastai sudaro vaikai.

Šeimos itin atidžiai renkasi viešbučius, kad vaikams netektų nuobodžiauti, aplinka būtų saugi, o maisto pasirinkimas didelis. Būtent į šeimas su vaikais orientuoti viešbučiai didžiosioms metų šventėms siūlo ne tik ten visais sezonais įprastas pramogas kaip baseinai su kalneliais, tačiau kuria specialias šventines programas ir pasirodymus.

Be to, tėvai gali dalį laiko skirti ir sau, nes nemažai tokių viešbučių yra įkūrę ir vaikų klubus, kuriuose vaikai užimami jiems įdomiomis veiklomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių