Vilnius įteikė Minskui notą dėl Astravo AE

  • Teksto dydis:

Vilnius įteikė protesto notą Minskui, taip reaguodamas į jo planus šių metų pabaigoje įjungti Astravo atominės elektrinės (AE) antrąjį bloką, arba pradėti jo fizinį paleidimą.

Užsienio reikalų ministerija (URM) antradienį pranešė, kad pradėjus veikti blokui branduolinės saugos ir aplinkosaugos grėsmės Lietuvai ir kitoms regiono valstybėms išaugs dukart.

„Todėl reikalaujama, kad Baltarusija susilaikytų nuo šio neatsakingo ir grėsmes didinančio sprendimo. Lietuva taip pat reikalauja sustabdyti atominės elektrinės 1-ojo bloko veiklą, kol nebus įgyvendinti visi šiuolaikiniai branduolinės saugos reikalavimai“, – teigiama pranešime.

Notoje rašoma, kad kol atominė elektrinė veiks Astravo aikštelėje, Lietuva taikys visas įmanomas diplomatines, politines, teisines ir technines priemones, kad apgintų savo gyventojų gerovę ir nacionalinio saugumo interesus.

Lietuva teigia, kad Astravo AE pastatyta nesilaikant saugumo ir aplinkosaugos reikalavimų. Minskas šiuos priekaištus atmeta.


Šiame straipsnyje: VilniusMinskasNotaAstravo AE

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Minskui nusispjauti ant landzberginio Asilo. Savo nota asile isikišk į savo užpakalį.

Argi

Argi portretas
jau Vilnius "atskira" valstybė, kad notas rašo ne Lietuvos, o Vilniaus vardu. Tai gal tada Kaunas gali pirkti Astravo AE elektrą?

cha...cha...cha

cha...cha...cha portretas
tam minsko valdovui ,nusisikt skystai ant jusu NOTU...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių