Visus mokesčius siūloma mokėti vieną dieną

  • Teksto dydis:

Siūloma nustatyti bendrą visų mokesčių mokėjimo datą. Skaičiuojama, kad tai valstybei kainuotų apie 150 tūkst. eurų, tačiau sutaupytų verslui tiek pinigų, tiek ir laiko, rašo "Lietuvos žinios".

Finansų ministerija parengė teisės aktų pakeitimus, kuriais siūloma nustatyti mokesčių mokėjimui ir deklaravimui vienos datos taisyklę - iki atitinkamo mėnesio 15 dienos, išskyrus pridėtinės vertės mokestį (PVM), kuris sumokamas iki atitinkamo mėnesio 25 dienos. Taip pat siūloma atsisakyti avansinių PVM mokėjimų, o vietoj akcizų mokėjimo dešimtadieniais nustatyti vieną mėnesinį avansinį akcizų mokėjimą iki einamojo mokestinio laikotarpio 15 dienos.

"Vienos mokesčių mokėjimo datos nustatymas pirmiausia yra verslo sąlygas lengvinantis veiksnys, nes vienu mokėjimo nurodymu bus galima sumokėti keletą mokesčių. Poveikis teigiamas piniginių išlaidų požiūriu, nes mokėti reikia tik už vieną pavedimą, o ne už kiekvieną pervedamą mokestį, taip pat palanku ir laiko sąnaudų požiūriu", - teigė ministerijos atstovė Teresė Staniulytė ir pridūrė, kad būtent į šiuos du verslo sąlygų gerinimo aspektus dėmesį atkreipė Pasaulio banko tyrimas "Doing Business".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Batia

Batia portretas
Gal mūsų valdininkai visiški dundukai? Kaip galima reikalauti kas mėnesį iki 15 dienos tiksliai deklaruoti visus mokesčius? Vokiečiai tiksliai deklaruoja kad ir po dviejų metų, ir tikrai ne kas mėnesį. Apie kokią gerą verslo aplinką kalba? Visas gerumas - pigi darbo jėga ir galimybė su 99% valdininkų "susitarti" už nedidelę pakišą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių