VKEKK pirmininkė: šildymas brangs iki 10 procentų

  • Teksto dydis:

Šildymas naujojo reguliuojamojo periodo metu vidutiniškai brangs iki 10 procentų, atsižvelgiant į biokuro kainų pokytį, teigė Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) pirmininkė Inga Žilienė, po susitikimo su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu.

„Tačiau reikia turėti galvoje tai, kad dėl to, jog komisija nustatė naujas bazines kainas, šildymo kainos gali mažėti kai kuriuose šalies miestuose, pavyzdžiui, Klaipėdoje ir Kaune“, - sakė ji.

Kalbėdama apie prielaidas šildymo kainų mažėjimui, I. Žilienė sakė, kad šildymo kainas didele dalimi lemia žaliavų (elektros, dujų, biokuro) kainos biržose.

„Svarbu yra didinti biokuro pasiūlą biržoje - kuo pasiūla bus didesnė, tuo mažesnė bus šio kuro kaina“, - kalbėjo VKEKK pirmininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai gal

tai gal portretas
grazinkit zmonem tas permokas, nes kitaip ir permokos kaip dumas isgaruos ir kainos kaip ant mieliu kils. Man tai geriau zvirblis rankoje nei briedis girioje

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kiek padidejo atlyginimai,pensijos,tiek brangs viskas.Vadinasi liekame prie to pacio.Ekonomika Lietuvoje išlieka tokia pati,skurdas,toliau emigruos.Kokia perspektyva Lietuvai ir jos žmonėms,jokios mano manimu.Kiekviena kartą isrinktieji daro tik tiek kad patys galėtų gyventi nuo kadencijos iki kadencijos.O šalis ir jos žmonės merdeja.

o

o portretas
kaunas jau prisiplese ar grazins juk klimatas tai silteja kiek zmonems ciniskai pudrinsit akis?....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių