VMI: artėja pelno mokesčio deklaravimo ir sumokėjimo terminas

  • Teksto dydis:

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) primena, kad įmonės, kurios mokestinį laikotarpį skaičiuoja kalendoriniais metais, už 2020 metų mokestinį laikotarpį iki birželio 15 dienos turi pateikti Metinę pelno mokesčio deklaraciją bei iki tos dienos sumokėti apskaičiuotą pelno mokestį.

Anot VMI, kai mokestinis laikotarpis nesutampa su kalendoriniais metais, deklaraciją įmonės turi pateikti ir pelno mokestį sumokėti ne vėliau kaip iki kito mokestinio laikotarpio šešto mėnesio 15 dienos.

„Pelno mokesčio deklaracijas turi pateikti pelno siekiantys ribotos ir neribotos civilinės atsakomybės Lietuvos juridiniai asmenys, nuolatinėmis buveinėmis laikomi užsienio bankų filialai ir kitos nuolatinės buveinės, taip pat pelno nesiekiančios organizacijos bei Lietuvoje įsteigti kolektyvinio investavimo subjektai, neturintys juridinio asmens statuso“, – pasakoja VMI Teisės departamento direktorė Rasa Virvilienė.

Ji akcentuoja, kad tais atvejais, kai metinėje pelno mokesčio deklaracijoje apskaičiuota pelno mokesčio suma viršija už mokestinį laikotarpį sumokėtą avansinio pelno mokesčio sumą, į valstybės biudžetą mokesčių mokėtojai turi sumokėti tik skirtumą.

Pernai į nacionalinį biudžetą įmonės sumokėjo 779,6 mln. eurų pelno mokesčio.


Šiame straipsnyje: VMIpelno mokestisdeklaravimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių