VMI: dėl nelegalios būsto nuomos valstybė neteko milijonų eurų

Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, dėl nelegalios būsto nuomos valstybė galbūt neteko daugiau kaip 15 mln. eurų. Skaičiuojama, kad tokios sumos nesumokėjo apie 4 tūkst. gyventojų.

Mokesčių inspekcijos specialistai išanalizavo tinklapyje skelbiu.lt pateiktus būsto skelbimus ir šią informaciją susiejo su skelbimuose nurodytais telefonų numeriais bei pajamų mokesčio deklaracijomis.

Išsiaiškinta, kad apie 4 tūkst. mokesčių mokėtojų nedeklaravo iš nuomos gautų pajamų ir nesumokėjo nuo 16 iki 17 mln. eurų mokesčių. Pasak mokesčių eksperto Vytenio Zaskevičiaus, naujausia skaičiavimo technologija gali būti ne visiškai tiksli, tačiau aiškiai parodo šešėlio tendenciją: „Tai yra modelis. Mes negalime garantuoti, kad tikrai tokia suma yra. Bet kokiu atveju mes žinome kurioje vietoje ieškoti šito mokesčio.“

Inspekcija pabrėžia, kad artimiausius dvejus metus intensyvins nuslepiamų mokesčių paiešką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A.Šančiai

A.Šančiai portretas
vien mano name 5 butai nuomojami,vienam 5 ukrainiečiai gyvena.Ir tikrai niekas nemoka jokių mokeščių už tai.Nemanau kad tai sąžininga kitų atžvilgiu.

Siaubas

Siaubas portretas
Net viena MILIJONA sukciai nuslepe nuo valstybes,tas bobutes nuomotojas reikia uz pakarpos gerai pakratyti :) Vienas limonas,tai lasas juroje biudzetui.Padarykit pvz. 8% GPM tokiems nuomotojams ir neliks jokio seselio sitoje srityje.Kada yra noras paimti is zmoniu daugiau nei realu,tai ir gaunasi kas gaunasi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių