VMI turės nutraukti išmaniosios mokesčių sistemos konkursą

  • Teksto dydis:

Valstybinės mokesčių inspekcija (VMI) turės nutraukti 3,7 mln. eurų (be PVM) vertės išmaniosios mokesčių administravimo sistemos konkursą, pareiškė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT). Jo nugalėtoja pripažinta bendrovė „Insoft“ kartu su partnerėmis „Ingenioust IT“ bei „Asserte“.

Nepagrindė savo sprendimų

VMI pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymo sąžiningos konkurencijos, tiekėjų lygiateisiškumo ir skaidrumo principus, pranešė VPT.

Konkurso dalyvių pasiūlymai buvo vertinami pagal ekonominio naudingumo kriterijų, tačiau, pasak VPT, inspekcija tik skyrė balus, bet nepagrindė savo sprendimų ir nenurodė balų skyrimo motyvų.

VMI atstovas spaudai Darius Buta BNS spalio pradžioje teigė, kad nugalėtojų pasiūlymas įvertintas 96,25 balo.

Konkurse taip pat dalyvavo bendrovės „Affecto Lietuva“ ir „Atea“ (78,92 balo), „NRD“ kartu su Portugalijos „Opensoft - Solucoes Informaticas“ ir „Norway Registers Development“ (77,67 balo), „Alna Software“ kartu su „Alna Business Solutions“ (76,24 balo), „Asseco Lietuva“ kartu su „Mitsoft“ (72,82 balo), „Tieto Lietuva“ kartu su „Tieto Latvia“ (72,17 balo), „iTree Lietuva“ (63,26 balo) ir „InnoForce“ kartu su Čekijos „Ness Czech“ (45,7 balo).

VPT taip pat nustatė, kad pirkimo sąlygose pateikti pertekliniai kvalifikacijos reikalavimai tiekėjams bei jų pasitelktiems ekspertams, apsunkinama tiekėjų galimybė šias sąlygas apskųsti.

Spalio pradžioje VPT nurodymu VMI sustabdė konkursą - tuomet sutartis nebuvo pasirašyta. Tarnybos vadovė Diana Vilytė BNS teigė, kad pirkimo riziką vertinanti sistema rodė aukštą rizikos rodiklį.

Konkursas buvo skelbtas dviejų išmaniosios mokesčių administravimo sistemos posistemių - elektroninių sąskaitų faktūrų ir važtaraščių - sukūrimui.

Skųs VPT išvadas teismui

Valstybinės mokesčių inspekcija (VMI) neatmeta galimybės teismui apskųsti Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) nurodymą nutraukti išmaniosios mokesčių administravimo sistemos konkursą.

„Įvertinusi visus VPT rašte pateiktus pastebėjimus, VMI neatmeta galimybės kreiptis į teismą ir prašyti leisti tęsti pirkimo procedūras ir sistemos diegimo darbus“, - rašoma inspekcijos pranešime spaudai.

Tarnyba pirmadienį nurodė VMI nutraukti 3,7 mln. eurų (be PVM) vertės elektroninių sąskaitų faktūrų ir važtaraščių sukūrimo konkursą, kurio nugalėtoja pripažinta bendrovė „Insoft“ kartu su partnerėmis „Ingenioust IT“ bei „Asserte“.

Konkurso dalyvių pasiūlymai buvo vertinami pagal ekonominio naudingumo kriterijų, tačiau, pasak VPT, inspekcija tik skyrė balus, bet nepagrindė savo sprendimų ir nenurodė balų skyrimo motyvų.

VMI teigia, kad pirkimo komisiją sudarė 17 narių ir dėl to jai kyla abejonių dėl VPT išvados dėl nepagrįsto balų skyrimo.

Konkurso nugalėtojų pasiūlymas įvertintas 96,25 balo. Konkurse taip pat dalyvavo bendrovės „Affecto Lietuva“ ir „Atea“ (78,92 balo), „NRD“ kartu su Portugalijos „Opensoft - Solucoes Informaticas“ ir „Norway Registers Development“ (77,67 balo), „Alna Software“ kartu su „Alna Business Solutions“ (76,24 balo), „Asseco Lietuva“ kartu su „Mitsoft“ (72,82 balo), „Tieto Lietuva“ kartu su „Tieto Latvia“ (72,17 balo), „iTree Lietuva“ (63,26 balo) ir „InnoForce“ kartu su Čekijos „Ness Czech“ (45,7 balo).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių