Vyriausybė kariams siunčia liūdną žinią

  • Teksto dydis:

Vyriausybė siūlo Seime kol kas nesvarstyti pataisų dėl per krizę sumažintų pareigūnų ir karių valstybinių pensijų grąžinimo.

Vyriausybė savo išvadą grindžia siekiu nepažeisti lygiateisiškumo principo. Išvadoje teigiama, kad siekiant nepažeisti konstitucinio asmenų lygiateisiškumo principo, būtų tikslinga kompensuoti ir kitų sumažintų socialinių išmokų praradimus, o visiems jiems kompensuoti, preliminariais skaičiavimais, reikėtų per 221 mln. eurų. Tam esą artimiausiais metais nebus finansinių galimybių. 

Žadama, kad Vyriausybė teisės aktus, susijusius su sumažintų socialinių išmokų kompensavimu, pateiks 2020 metais.

Pagal kelių parlamentarų siūlymą, kurio Vyriausybė siūlo kol nesvarstyti, pareigūnų ir karių valstybinės pensijos, sumažintos 2010–2013 metais, būtų kompensuojamos etapais: 2018–2019 metais – po 10 proc. kompensuojamosios sumos; 2020–2022 metais – po 20 proc. kompensuojamosios sumos. Jei asmeniui apskaičiuota kompensuojamoji suma būtų mažesnė nei 100 eurų, ji būtų išmokama visa 2018 metais.


Šiame straipsnyje: kariaipareigūnaipensijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vycka

Vycka portretas
Kęstas... Tik nepradek cia svaiguliuot. Gal paprasyk, kad visas pasaulis nusiginkluotu ir visi taikiai gyventumem? :D

Kęstas

Kęstas portretas
Ar protingai elgiasi Lietuvos valdžia? Vokietija ir Prancūzija rūpinasi, kad vokiečiai ir prancūzai turėtų pigių dujų ir geriau gyventų. Lietuvos valdžia rūpinasi, kad lietuviai ginkluotųsi surūdijusiais Bokseriais ir tobulai pasiruoštų kariauti su rusais. Geras gyvenimas Lietuvos valdžiai yra ne prioritetas. Todėl dujas Lietuva perka brangesnes, kad tik rusams blogiau būtų, na, nors truputėlį. Va ir latviai atsisako pirkti mūsų brangesnes suskystintas dujas, kurias Lietuvos valdžia priverčia mus naudoti, latviai gi perka pigesnes rinkoje. Lietuviai nori gerai gyventi ir masiškai išvažiuoja į Vokietiją ir Prancūziją. Kariauti su rusais aiškiai neišeis. Nebus kam. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Vycka

Vycka portretas
Kažkaip keista. Vyriausybei algas atstatė ir net pasididino. Seimoriams taip pat. Teisininkam išimtys irgi padarytos, gražintos algos ir išmokėtos kompensacijos ( gal dėl to, kad pasižadėjo seimo narių nesodinti). O medikams , mokytojams ir visiems kitiems nebeliko. Jie matyt kantrūs- palauks dar dešimtmetį. Pinigų valstybėje yra- tik tvarkos nebuvo, nėra ir kaip matosi jos dar ilgai ir nebus.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių