Vyriausybė planuoja ambicingas reformas – ekspertai mato spragų

Grįžti į straipsnį

Kęstas

Kęstas portretas
Kodėl reikia dar gilesnių reformų? Kodėl muitų karas yra neišvengiamas? Nes toks karas yra svarbi politikos dalis, siekiant technologinio ir karinio pranašumo pasaulyje. "Amerikoje dabar vyksta tyrimas, kuris, kaip tikimasi, padarys išvadą, kad Kinijos intelektinės nuosavybės vagystės Amerikos įmonėms kainavo apie 1 trilioną dolerių; todėl galimi dideli muitų tarifai, įvežant Kinijos prekes į Ameriką. Anksčiau šiais metais Amerikos kongresas pristatė įstatymo projektą, kuriuo siekiama sustabdyti JAV vyriausybės pirkimus iš dviejų Kinijos telekomunikacijų firmų "Huawei" ir "ZTE".

Kęstas

Kęstas portretas
Ericas Schmidtas, buvęs "Alfabeto" pirmininkas, ("Alfabetas" yra "Google" motininė kompanija), perspėjo, kad iki 2025 m. Kinija aplenks Ameriką dirbtinio intelekto srityje. Vienas dalykas yra Kinijai dominuoti televizorių ir žaislų gamybą, o visai kitas dalykas - leisti Kinijai dominuoti pagrindines informacines technologijas. Šios informacinės technologijos yra pažangių ginklų sistemų gamybos, tinklų kūrimo ir destruktyvios karinės galios pagrindas. Apskritai, šios technologijos dažnai susiduria su didžiuliu tinklo efektu, kai vienas nugalėtojas įgyja neįveikiamą poziciją kiekvienoje rinkoje. Tai reiškia, kad Amerika gali būti išspausta iš svarbių technologijų dėka tų užsienio konkurentų, kurie remiasi valstybės paramą. Kinijos atveju tie konkurentai priedo dar atsakingi despotiniam autoritariniam režimui, kuris vis labiau laiko save alternatyva liberaliai demokratijai pasaulyje.

Kęstas

Kęstas portretas
Kinija primygtinai teigia, kad nori viską laimėti. Amerikoje nėra kito pasirinkimo, kaip tik matyti galimą Kinijos technologinį pranašumą, kaip nepageidaujamą rezultatą." Todėl kyla grėsmė Lietuvos eksportu paremtam ūkiui. Todėl Lietuvai nėra kito pasirinkimo, kaip vystyti vidaus rinką, keliant algas. Neribotas ekonominių migrantų priėmimas, siekiant numušti mūsų algas Lietuvoje, veda prie neišvengiamo Lietuvos ekonomikos kracho. Juk sunaikinę vidaus rinką ir praradę eksportą - kaip mes gyvensime toliau? Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Galerijos

Daugiau straipsnių