Vyriausybė siūlo kol kas nesuvienodinti sveikatos draudimo įmokų

  • Teksto dydis:

Vyriausybė siūlys Seimui nesuvienodinti sveikatos draudimo įmokų, kol bus galutinai apsispręsta dėl socialinio modelio. Sprendimą numatoma priimti kitą trečiadienį.

Sveikatos apsaugos ministerija Ministrų kabinetui siūlo pritarti Sveikatos draudimo įstatymo pakeitimams, tačiau rekomenduos jo nesvarstyti. Ministerijos nuomone, tik įvertinus lankstesnio Darbo kodekso nuostatas ir tarptautinių organizacijų rekomendacijas, būtų tikslinga gilintis į Seimo narių idėją.

Parlamentarai Antanas Matulas, Dangutė Mikutienė, Alma Monkauskaitė siūlo visoms draudžiamųjų asmenų grupėms taikyti vienodą minimalią privalomojo sveikatos draudimo įmoką - ne mažesnę nei 9 proc. minimalios mėnesio algos.

Nuo 2016 metų pradžios tokia įmoka siektų 31,5 euro.

Seimo narių teigimu, brangias medicinos paslaugas gauna visi piliečiai, tačiau dalis jų gudrauja ir deklaruoja mažesnes pajamas. Tuo tarpu ministerijos vertinimu, tai gali pažeisti konstitucinį lygybės principą, nes žmogus turėtų susimokėti ne vieną įmoką, o po įmoką nuo kiekvienos veiklos, kuria užsiima.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Javol

Javol portretas
mokoma tai vienodai,visi moka nuo priskaiciuoto darbo uzmokescio 15% pajamu MOKESTI !Taip pat moka IMOKAS,nuo priskaiciuoto darbo uzmokescio,-privalomas sveikatos draudimas 6%,Sodra 3% !Darbdavys,uz kiekvienam dirbanciajam priskaiciuota darbo uzmoketi,nuo jo, sumoka, o tai NEATSISPINDI darbuotojo darbo uzmokestyje 30,98 %,+ garantinis findas 0,2% ! Manau PENSIJOS turetu buti VISIEMS isdirbusiems,t. d.staza,VIENODOS.NES daugiau uzdirbantys galejo PAPILDOMAI susikaupti,o mazai uzdirbantis neturejo is ko. Bet kas BAISIAUSIA,kad niekas nesiaiskina kaip naudojamos SODROS fondo,tai pensijinis fondas,lesos.Kas FONDE iki alkuniu sukise rankas-"pasalpos,ismokos,paramos,2% privaciai chebrai,administravimas,amortizacijos,t.t"?Manau reikalingas PILNAS tikslinis Sodros auditas?

Taip

Taip portretas
čia įžvelgiama, kad mokama nevienodai. O tai kodėl nesikreipia dėl nelygybės privačiuose fonduose. Kodėl valstybė dameta procentus iš val;stybės biudžeto tik tiems, kurie kaupia privačiuose fonduose.Aš 100 proc. kaupiu sodroje ir mane valstybė diskriminuoja, nes man tų proc. nedameta. Kodėl pas mus remiamas tik laukinis kapitalistas, tegu jis dirba bet be sodros + valstybės biudžeto lėšų....Jei jau lygybė brolybė - tai visur
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių