Žaliavinis pienas iš Ukrainos į Lietuvą nėra importuojamas

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad žaliavinis pienas ar pieno žaliava, kaip sudėtinė dalis, iš Ukrainos per Lietuvos pasienio postus nėra importuojama.

Importuojant pieną ar jo produktus į Lietuvą iš trečiųjų šalių, pasienio veterinarinės kontrolės plane yra numatyti ir atliekami įvairūs maisto produktų saugą bei kokybę patvirtinantys laboratoriniai tyrimai, taip pat ir tyrimai dėl galimos radiacinės taršos.

„Norime nuraminti Lietuvos vartotojus, kad lietuviškų pieno produktų gamyboje naudojamas tik Lietuvoje ir mūsų artimiausiose kaimynėse supirktas šviežias žaliavinis pienas. Pieno miltų, o juo labiau žaliavinio šviežio pieno, iš Ukrainos į Lietuvą neimportuojama. Be to, iš trečiųjų šalių importuojama pieno žaliava ir pieno produktai yra tikrinami laboratoriškai dėl radiacijos. Siekdami išsiaiškinti viešojoje erdvėje pasirodžiusios informacijos priežastis, Ukrainos kompetentingai institucijai pateikėme oficialų užklausimą“, – sakė VMVT l. e. p. direktoriaus pavaduotojas Mantas Staškevičius.

VMVT duomenimis, 2017 m. į Lietuvą daugiausia žaliavinio pieno gamybai įsivežta iš Latvijos (260 tūkst. t), Estijos (140 tūkst. t), Lenkijos (1 tūkst. t).

Į Europos Sąjungą, t. y. į Lietuvą, Latviją ar bet kurią kitą Europos Sąjungos šalį, importuoti savo produkciją gali tik Europos Komisijos įvertintos, aukščiausius Europos Sąjungos maisto saugos ir kokybės standartus galinčios užtikrinti trečiųjų šalių įmonės. Europos Komisijos patvirtintą Ukrainos pieno perdirbimo įmonių, kurioms leista įvežti pieną ir jo produktus į Europos Sąjungą, sąrašą rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
CHA: "Pieno miltų, o juo labiau žaliavinio šviežio pieno, iš Ukrainos į Lietuvą neimportuojama" - o KAIP su pieno produkcija, kaip su ukrainietiškais saldainiais kurie VIS per akcijas paleidžiami?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių