Žemės mokesčio dar nesumokėjo 30 proc. gyventojų ir įmonių

Paskutinę dieną, kai galima sumokėti žemės mokestį, to dar nėra padarę 30 proc. mokėtojų, Eltai nurodė Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

„Žemės mokestį turėtų sumokėti apie 716 tūkst. žemės mokesčio mokėtojų. Kol kas dar negavome įmokų iš maždaug 30 proc. tai turinčių padaryti gyventojų ir įmonių“, - Eltai nurodė VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

Iš viso, ketvirtadienio duomenimis, gyventojai ir įmonės jau sumokėjo daugiau nei 25,3 mln. eurų žemės mokesčio: gyventojai - 22 mln. eurų, įmonės - 3,3 mln. eurų.

Tiems, kurie mokesčio nesumokės laiku, bus skaičiuojami delspinigiai - 0,03 proc. už kiekvieną praleistą dieną.

„Piktybiškai vengiantys sumokėti gali sulaukti ne tik priminimų ir raginimų, bet ir griežtesnių skolos išieškojimo veiksmų“, - sakė S. Aliukonytė-Šnirienė.

ELTA primena, kad žemės mokestis yra mokamas už gyventojams ir įmonėms nuosavybės teise priklausančią privačią žemę, išskyrus už miško žemę ir žemės ūkio paskirties žemę, kurioje įveistas miškas. Nauji žemės savininkai mokestį moka, jei žemę įsigijo pirmąjį pusmetį, o jei antrąjį pusmetį - tuomet žemės mokestis turės būti mokamas nuo kitų metų.

Žemės mokestį galima sumokėti ne tik bankuose (VMI atsiskaitomoji sąskaita atidaryta daugelyje šalies bankų), bet ir pašto skyriuose, „Perlo“ terminaluose, spaudos kioskuose, kitose mokėjimus priimančiose įstaigose.


Šiame straipsnyje: VMIžemės mokestisžemė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Piktas

Piktas portretas
Niekaip nesuprantu kodėl tiems bl... reikia mokėti už NUOSAVĄ žemę,man už 7 arų slypą reikėjo sumokėti 50 €.Kaunas ,Aleksotas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių