Žmonės sulaukė milžiniškų sąskaitų už šilumą: teks lįsti į skolas?

  • Teksto dydis:

Išaugusios sąskaitos už šildymą užaugins ir skolininkų skaičių.

Kokią sąskaitą už šildymą gavai, tai vienas dažnesnių šios savaitės klausimų.

„200 eurų aš gavau, tai čia tik šildymas, mokėsiu iš karto, nes paskui prisidės dar daugiau mokėti“, – LNK žurnalistams sakė viena vilnietė. 

„Buvo 60, dabar 120“, – išaugusius sąskaitos skaičius įvardijo vyriškis.

Kalbinti vilniečiai net pagalvoti apie skolas nenori, kad ir kokios didelės sąskaitos už šildymą ateitų. 

Tačiau šilumininkai neabejoja – skolininkų bus, ir dar daugiau nei pernai, kai skola už šildymą visoje šalyje siekė beveik 30 mln. eurų.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Jeigu bus šaltesnė žiema – sausis, vasaris, tai neabejotinai sumos, ir vartotojų skaičius, kurie taps skolingi, greičiausiai padidės“, – žurnalistams kalbėjo Šilumos tiekėjų asociacijos prezidentas Valdas Lukoševičius.

Skolingas už šilumą buvo maždaug kas dešimtas, šiemet, spėjama, bus kas penktas. Pavyzdžiui, vilniečiai pernai liko skolingi beveik 5 mln. eurų. Šiemet, spėjama, skolos suma išaugs iki 10 mln. eurų.

Specialistai nurodo, ir kokia vidutiniškai skola pasibaigus šildymo sezonui žmogui ar šeimai susidarys – tarp 400 ar 600 eurų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Greta

Greta portretas
Aš pradėjau valgyti tik po trečdalį riekutės, užsidedu glaistyto sūrelio trečdalį ir prie arbatos. Atitinkamai ir dešrelę dalinu į tris dalis pietums. Kasininkė stebisi kai perku dvi mažutes bulves. Atnešė didžiųjų, ne sakau, ne tokia porcija gausis, turi būt mažos. Taigi skust bus sunku! Nesunku, sakau, pripratusios rankos. Bet, žinokite, kramtyti reikia 20 min, kad ir kokia ta porcija, nes nebus sotumo kitaip.

Valstieciu klases pidoramškoms

Valstieciu klases pidoramškoms portretas
Valstietines pidoraškos, raminkites pagaliau

Tam iš pasaulyje pabrango

Tam iš pasaulyje pabrango  portretas
taigi mes turime laivą pilną " pigių " dujų kaip mums žadėjo liberkonservatos jį išnuomoję !!! Buvo ta pati Šimonytė ! Dabar ta pati Šimonytė sako " oi , visur pabrango " :)) Todėl mes ŠIANDIEN mokame ir už laivą ir % ir dar nerealiais sumas už šildymą ? Suįžūlėjote patryjotai ?
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių