2016-ieji oro bendrovei „airBaltic“ buvo sėkmingi

  • Teksto dydis:

Baltijos šalių oro linijų bendrovė „airBaltic“ po sėkmingo pertvarkos laikotarpio sulaukė pirmųjų augimo metų ir demonstravo pozityvius tiek EBIT (įmonės pelnas prieš sumokant palūkanas ir mokesčius), tiek grynųjų pajamų rezultatus.

„Po intensyvaus pokyčių laikotarpio „airBaltic“ grįžo į pelningą augimo kelią ir gali keleiviams pasiūlyti žemesnes kainas bei daugiau maršrutų su naujuoju mūsų orlaiviu“, – sako „airBaltic“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Martinas Gaussas.

2016 m, „airBaltic“ savo pajamas išlaikė praėjusių verslo metų lygyje ir, lyginant su praėjusiais metais, 13 mln. eurų pagerino savo veiklos rezultatus (EBIT) iki 3,4 mln. eurų. Grynosios pajamos pasiekė 1,2 mln. Eur. „airBaltic“ pajamas lėmė mažėjęs pelningumas. Tuo pačiu metu „airBaltic“ padidino savo keleivių skaičių 10 proc., iki beveik 3 mln. Bendras skrydžių skaičius 2016 m. buvo 44 tūkst., o 2015 m. siekė 43 tūkst.

„airBaltic“ tapo pirmuoju naujųjų „Bombardier CS300“ orlaivių operatoriumi. Pirmieji du šio modelio lėktuvai Rygą pasiekė 2016 m. pabaigoje.

„Iki 2019 m. pabaigos turėsime 20 „Bombardier CS300“ orlaivių. Su mažesniu nei 2 metų vidutiniu lėktuvų amžiumi „airBaltic“, kaip „Bombardier CS300“ operatorė, turės vieną iš jauniausių lėktuvų parkų Europoje“, – teigia M. Gaussas.

Ateities perspektyvos

„airBaltic“ yra gerai žinoma kaip hibridinė mažų sąnaudų oro linijų bendrovė, kuri ir toliau sėkmingai veikia konkurencingoje Europos oro transporto rinkoje. Padidėję pajėgumai, efektyvūs lėktuvai ir nebrangi bazė leis ir toliau augti kaip svarbiausiam Baltijos šalių vežėjui. Iki 2018 m. pabaigos bendrovė įdarbins apie 200 naujų darbuotojų.

Baltijos šalių oro linijų bendrovė „airBaltic“ skraido į daugiau nei 60 Europos, Skandinavijos, NVS šalių ir Viduriniųjų Rytų miestų. Lietuvoje „airBaltic“ skrydžius vykdo iš Vilniaus ir Palangos oro uostų į Stokholmą, Berlyną, Amsterdamą, Rygą, Taliną. Taip pat bendrovė siūlo naujus tiesioginius skrydžius į Paryžių ir Miuncheną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių