„Agrowill Group“ planuoja naujus investicijų projektus

  • Teksto dydis:

Naują plėtros etapą pradedanti investicijų į žemės ūkį bendrovė "Agrowill Group" po pertvarkos jau gali pritraukti finansavimą naujiems investicijų projektams, tačiau kol kas jie nėra atskleidžiami, sako naujasis įmonės vadovas.

"Praėjusieji metai buvo susijungimo ir pagrindinių uždavinių įgyvendinimo metai. Saulius Jurgelėnas (buvęs įmonės vadovas - BNS) daugmaž juos įgyvendino, pakeitėme struktūras. Sinergijos efektus pasiekėme ir svarbiausia užbaigėme restruktūrizaciją motininės kompanijos. (...) Dabar finansavimą ir kofinansavimą būsimiems projektams galime lengviau pritraukti, tai galimybės padidėjo plėtrai", - BNS sakė nuo antradienio "Agrowill Group" vadovaujantis Linas Bulzgys.

Jo teigimu, bendrovė svarsto galimus naujus investicijų projektus ir plėtros kryptis - jie turėtų būti patvirtinti vasaros viduryje.

"Operacinis planas šiemet yra panašus, kaip anksčiau, - pagrinde grūdinės kultūros, pienas ir pievagrybiai, dabar svarstome, kaip mūsų tą produktų portfelį diversifikuoti, kaip įeiti į nišas, kurios yra maisto gamybos grandinėje augančios. Ruošiame tuos projektus, todėl naujienų turėsime vasaros viduryje, kokie mūsų tolimesni planai", - teigė L.Bulzgys.

Jo žodžiais, naujieji investicijų projektai turėtų būti susiję su pievagrybių gamyba, o prieš keletą mėnesių "Agrowill Group" pradėjo ekologinių pievagrybių gamybą: "Turime visą ekologinę pievagrybių grandinę ir produkcija jau yra lentynose Lietuvoje bei nemažas eksportas eina."

41 metų L.Bulzgys balandžio 5 dieną bendrovės vadovo pareigose pakeitė nuo pernai rugpjūčio jai vadovavusį S.Jurgelėną.

Didžiausia "Agrowill Group" akcininkė yra verslininko K.Juščiaus valdoma bendrovė "Baltic Champs Group", kuriai priklauso 53,01 proc. akcijų, "Vretola Holdings" valdo 14,68 proc., "Volemer Holdings" - 9,34 proc., Linas Strėlis - 5,78 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių