„airBaltic“ skrydžių bilietus bus galima įsigyti bitkoinais

  • Teksto dydis:

Baltijos šalių oro bendrovė „airBaltic“ tapo pirmosiomis oro linijomis pasaulyje, kurių klientai skrydžių bilietus galės įsigyti bitkoinų valiuta. Virtualiais pinigais bus galima padengti skrydžio bilietus į Europos, NVS šalių, Rusijos ar Viduriniųjų Rytų miestus.

„airBaltic“ patenka į inovatyviausių pasaulyje oro linijų dešimtuką. Pristatydami atsiskaitymo bitkoinų valiuta galimybę, mes plečiame novatoriškų paslaugų spektrą, siekdami geriausio aptarnavimo savo klientams“, – sako „airBaltic“ generalinis direktorius Martin Gauss.

Atsiskaityti už bilietus bitkoinais galima interneto puslapyje www.airbaltic.com. Bilietų kainos interneto svetainėje nurodomos eurais. Kada „airBaltic“ klientas renkasi mokėti už skrydžio bilietą, jų bitkoinai konvertuojami į eurus numatytu kursu. Konvertavimą atlieka  didžiausia pasaulyje skaitmeninės valiutos mokėjimo sistema „Bitpay“, su kuria bendradarbiauja „airBaltic“.

Atsiskaityti už skrydžio bilietą bitkoinais galima perkant pigiausius „airBaltic“ pagrindinės klasės (angl. Basis class) bilietus.

Bitkoinų valiuta yra programinės įrangos pagrindu veikianti mokėjimų sistema. Ji veikia nuo 2009 metų, jos apskaitos vienetas – vienas bitkoinas. Mokėjimus bitkoinais taip pat priima tokios pasaulinės bendrovės kaip Wordpress.com, Overstock.com, „Expedia“, „Dell“ ir kitos.

Kaip skelbta šių metų balandį, „airBaltic“ 2013 m. pasiekė 3,45 mln. litų (1 mln. eurų) pelną - vieneriais metais greičiau nei buvo planuota.

Baltijos šalių oro bendrovė skraido į daugiau kaip 60 Europos, Skandinavijos, Rusijos, NVS šalių ir Viduriniųjų Rytų miestų. Lietuvoje oro bendrovė skrydžius vykdo iš Vilniaus ir Palangos oro uostų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių