Aukoti maisto bus galima ir „Lidl“ parduotuvėse

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį šalies prekybos centruose vyks „Maisto banko“ akcija. Pirmą kartą aukoti nepasiturinčiųjų maitinimui bus kviečiami ir 13-os „Lidl“ parduotuvių pirkėjai.

Kasmet pavasarį ir rudenį „Maisto banko“ savanoriai Lietuvos prekybos centruose žmonių prašo nupirkti ir nepasiturinčių maitinimui paaukoti ilgai negendančių maisto produktų.

Šiemet velykinė „Maisto banko“ akcija vyks balandžio 7–8 dienomis. Kartu su prekybos tinklais „IKI“, „Rimi“, „Maxima“ ir kitais, pirmą kartą aukoti bus galima ir parduotuvėse „Lidl“ – po vieną 13-oje šalies miestų: Vilniuje (Žemaitės g. 16), Kaune (Baltų pr. 10), Klaipėdoje (Taikos pr. 66B), Šiauliuose (Tilžės g. 3), Alytuje (Jazminų g. 32A), Marijampolėje (Žemaitės g. 22), Kėdainiuose (J. Basanavičiaus g. 87B), Telšiuose (Luokės g. 74A), Kretingoje (Žemaitės al. 12), Mažeikiuose (M. Daukšos g. 24A), Tauragėje (Dariaus ir Girėno g. 48), Jonavoje (Žemaitės g. 3) ir Panevėžyje (Kosmonautų g. 14).

„Savo pirkėjams siūlome patraukliausią kokybės ir kainos santykį. Drauge puikiai žinome, kiek daug galima nuveikti suvienijus jėgas prasmingam tikslui. Siekiame būti aktyvus bendruomenės narys, todėl nusprendėme tapti šios iniciatyvos dalimi“, – sakė UAB „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius Radostin Roussev–Peine.

Šį penktadienį prasidėsianti „Maisto banko“ akcija – jau 23–oji. Ji iki šeštadienio vakaro vyks 74–iuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose.

„Maisto banko“ akcijoje dalyvauja šimtai vietos socialinių ir bendruomeninių organizacijų, šis labdaros projektas yra populiarus ir laukiamas. „Lidl“ į Lietuvos rinką atėjo neseniai, tad džiaugiamės, kad nedelsiant nusprendė prisidėti prie „Maisto banko“ akcijos.

Kiekvienais metais „Maisto banko“ akcija sau kelia vis aukštesnius tikslus. Kartu su „Lidl“ ji bus vykdoma dar plačiau“, – sakė „Maisto banko“ direktorė Deimantė Žebrauskaitė.

Praėjusių metų rudeninės „Maisto banko“ akcijos metu buvo paaukoti 394 tūkst. vnt. maisto produktų už 371 tūkst. eurų.

Projekto metu tūkstančiai savanorių pirkėjus kviečia nepasiturintiesiems aukoti ilgai negendančius maisto produktus – makaronus, kruopas, miltus, aliejų, konservus, cukrų, sausus pusryčius, arbatą, uogienę ir kt.

Didelė dalis „Maisto banko“ akcijos metu surinkto maisto atitenka socialinių organizacijų globojamiems žmonėms – daugiavaikėms šeimoms, mažas pajamas gaunantiems neįgaliesiems, senoliams, bedarbiams, vienišoms vaikus auginančioms motinoms ir kt. Be to,  remiami ir nepriteklių kenčiantys asmenys, kuriuos nukreipia seniūnijų socialiniai darbuotojai.


Šiame straipsnyje: LidlMaisto bankasaukojimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nesitikėkite,

nesitikėkite, portretas
Neaukoju jau 3-is metus ir neaukosiu, nes dalis maisto nukeliauja ne ten kur reikia...Tai faktas kurį pati mačiau. Žmonės neturi sąžinės. Paaukoju pinigų seniems žmonėms , jei matau, kad tikrai reikia, bet su maisto banku jokių reikalų niekada....Be to pžiūrėkit į šio banko kai kuriuos vadovus ir pamatysit kur keliauja paaukotas maistas, o jei dar geresnis ,tai manau aiškint nereikia...

tai

tai portretas
gal ir pensininkams prades aukoti juk jie negyvena o fgzistuoja ? tik kas rinks gal prezidente ar karbauskis is skvernelio maza galimybe....

oleg

oleg portretas
Tai visas mūsų brangiausias prekes, issidalindavo kazkuri maisto banko organizacija , gi šviežiai skandalas buvo dėl to! O tik nebrangias - kruopas, pigius miltus ir kita atiduoda skurstantiems..pasidomekit! Esu nusivylęs jų sąžinės stoka.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių