Autorių teisių organizacijos iš „Teo LT“ reikalauja 0,8 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Didžiausią šalyje mokamos televizijos teikėją "Teo LT" trys autorių teisių organizacijos kaltina nesusimokėjus daugiau kaip 800 tūkst. eurų autorinio atlyginimo už televizijos kanalų retransliavimą, ketvirtadienį rašo "Verslo žinios".

"Visos kabelinės televizijos tokias sutartis turi ir autoriams moka. Tačiau "Teo" bendros licencinės sutarties su kolektyvinio administravimo organizacijomis LATGA (Lietuvos autorių teisių gynimo asociacija), AVAKA (Audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacija) ir AGATA (Lietuvos gretutinių teisių asociacija) nėra sudariusi, todėl autoriams neišmokamas autorinis atlyginimas už jų kūrinių retransliavimą "Teo LT" tinkle", - nurodo LATGA, AVAKA ir AGATA atstovaujantis advokatų kontoros "AAA Law" advokatas Andrius Iškauskas.

"Teo LT" ir "Omnitel" atstovas žiniasklaidai Audrius Stasiulaitis aiškina, kad problemų kilo, nes organizacijos smarkiai pakėlė įkainius. Pasak jo, šiuo metu "Teo LT" asociacijoms moka pagal anksčiau galiojusios sutarties tarifus, o derybos vyksta tik dėl padidėjusios dalies.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių