Bankai siekia gauti kuo daugiau informacijos apie klientų gyvenimą

  • Teksto dydis:

Komerciniai bankai siekia gauti kuo daugiau informacijos apie klientų ir jų artimųjų, taip pat ir sugyventinių, kurių statuso neapibrėžia įstatymai, gyvenimą.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, einamąją sąskaitą turinčius klientus bankai ragina teikti duomenis apie savo ir artimųjų – nuo senelių iki sugyventinių ir vaikų sugyventinių – politinę veiklą ar darbą valstybės ir kitose institucijose.

Taip pat telefonu jungiantis prie bankininkystės mobiliosios programėlės, kai kurie komerciniai bankai prašo sutikimo „periodiškai patikrinti“ visus išmaniajame telefone esančius kontaktus. Tokio sutikimo nedavęs klientas informuojamas, kad negalės atlikti kai kurių mokėjimų.

Lietuvos bankas tvirtina, kad duomenis apie klientus komerciniai bankai renka teisėtai, tai juos įpareigoja Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymas. Komercinių bankų atstovai aiškina, kad pasaulyje daugėjant saugumo grėsmių jie turi atlikti tarptautinius pinigų plovimo ir terorizmo prevencijos veiksmus.


Šiame straipsnyje: bankaiduomenys apie klientus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jule

Jule portretas
Man atrodo cia bankai kabina makaronus apie neva pinigu plovima ir tai,kad susije su terorizmu...,paprasciausiai yra suinteresuoti tuom Lt valdziazmogiai,kad zinotu kas kiek turi ir kad galetu dar daugiau apmokestinti kas ten kazkiwk turi...,gyvenu Uk ir jokiam bankui neidomu kas su kuo gyvena ir kas ka turi...,tai tipo tokipje salyje maziau tikimybes pinigu plovimui ar terorizmui finansuoti...,briedas ir ne kitaip...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių