Iš bankrutavusios laivininkystės teliko lapų krūva

Bankrutavusios bendrovės "Lietuvos jūrų laivininkystė" (LJL) turto likučiai nelabai domina pirkėjų. Skaičiuojama, kad, net ir pardavus likusį turtą, visų skolų nepavyks atsikratyti, o įmonės akcininkai veikiausiai liks nieko nepešę.

Bendrovei anksčiau priklausęs pastatas Malūnininkų g. parduotas dar 2013 m. Tačiau bankrutavusios įmonės veikla vis dar rūpinasi jos darbuotojas Arvydas Stropus, kuris tvarko bendrovės archyvą išnuomotose patalpose šiame pastate.

Pasak bankroto administratoriaus Daliaus Volskio, su šiuo darbuotoju sudaryta darbo sutartis pratęsiama kas mėnesį.

"Nieko čia nebeliko. Sąvaržėlių krūva ir penki virduliai", – juokavo A.Stropus.

Nieko čia nebeliko. Sąvaržėlių krūva ir penki virduliai.

Šiu metu parduodamas smulkus turtas – kompiuteriai, kasos aparatai, kėdės, banketinis stalas, mini barai ir kt.

"Laivus pardavėme, pastatą pardavėme. Buvo likę keli automobiliai. Vienas mikroautobusiukas jau parduotas, kitas dar stovi kieme", – aiškino A.Stropus.

Anot jo, dėl lėšų trūkumo neveikia šios likviduojamos įmonės interneto tinklalapis. "Aš vienintelis likęs, daugiau darbuotojų nėra", – tikino A.Stropus.

Aplinkinių namų gyventojai "laivininkystei" priklausančio pastato naujuosius savininkus kaltina nevalyvumu.

"Vidinis kiemas skęsta lapų krūvoje. Niekas netvarko, neprižiūri aplinkos", – piktinosi gyventojai.

Skundą dėl netvarkos žmonės išsiuntė ir Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui.

Šio skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys tvirtino, kad teritorijos savininkui išsiųs privalomąjį nurodymą susitvarkyti biodegraduojančias atliekas.

"Dažniausiai po įspėjimų žmonės susitvarko. Jei nepaiso, dar primename. Reikėtų susitvarkyti aplinką, neturi tiek lapų būti", – akcentavo V.Valys.

Pasak bankroto administratoriaus D.Volskio, su bankrutavusios įmonės "Lietuvos jūrų laivininkystė" darbuotojais atsiskaityta, tačiau daug fizinių asmenų yra akcininkai.

"Tai 1 908 žmonės. Tikėtina, kad tarp jų yra ir įmonės darbuotojų. Visą turtą parduosime, liks tik debitoriai, su kuriais vyks teisiniai ginčai. Didžiausias pretenzijas šiuo metu kelia įmonės akcininkai. Tačiau, likvidavus bendrovę, pirmenybė teikiama darbuotojams ir kitiems kreditoriams. Akcininkai neturėtų turėti vilčių, kad jiems kažkas liks", – patikino D.Volskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Nieko nenubaus čia vagių šalis Čia baudžia tik ubagą

pasidomėkit

pasidomėkit portretas
o ar nubaudė nors vieną iš vagių šutvės išporceliavusių žvejybos laivyną .?Per dideli pinigai kad Lietuvoje baustų Bet Dievas jau ne vienam niekšui iš grobikų gaujos parodė savo pirštą

Gaila labai

Gaila labai  portretas
Visos klaipedos laivyna suzlugde , ar kas nubaude ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių