Bendrovei „Apollona“ – dešimtis tūkstančių eurų siekianti bauda

  • Teksto dydis:

Lietuvos banko Priežiūros tarnyba skyrė bendrovei „Apollona“ 40 tūkst. Eur baudą už tai, kad ji neteisėtai teikė paskolas su nekilnojamojo turto (NT) įkeitimu.

Gavusi gyventojo skundą dėl su bendrovės „Apollona“ sudarytos kredito sutarties, Lietuvos banko Priežiūros tarnyba patikrino šios bendrovės veiklą ir nustatė, kad ji apskritai nėra įrašyta į Viešąjį kredito davėjų sąrašą.

Tai reiškia, kad paskolas bendrovė „Apollona“ teikė neteisėtai – pagal Su nekilnojamuoju turtu susijusio kredito įstatymą, teisę teikti su NT susijusius kreditus įmonė turi tik tada, kai priežiūros institucija įrašo ją į Viešąjį kredito davėjų sąrašą.

Lietuvos bankas primena gyventojams: jeigu ketinate skolintis, pirmiausia patikrinkite, ar kredito davėjas yra įrašytas į Viešąjį kredito davėjų sąrašą.

Jame esančias bendroves prižiūri Lietuvos bankas, tad skolindamiesi gaunate visą įstatymo garantuojamą teisinę apsaugą. Jeigu bendrovės sąraše nėra, primygtinai siūlome jos paslaugomis nesinaudoti ir apie ją pranešti teisėsaugai ar Lietuvos banko Priežiūros tarnybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių