„BITĖ Lietuva“ apčiuopė ekonomikos stabilumą

Lietuvos ekonomikos būklė ir rinkos augimas sudarė sąlygas finansiniams rodikliams augti, o visa tai leidžia planuoti ne tik plėtrą, bet ir darbuotojų skaičiaus didinimą, pristatydamas "BITĖ Lietuva" rezultatus sakė įmonės generalinis direktorius Frederickas Hrenchukas.

Itin populiarėjo internetas

Jo teigimu, Lietuvos ekonomikos būklė dabar yra daug stabilesnė, nei buvo didžiausio augimo metu prieš maždaug aštuonerius metus. "Įmonės rezultatai, palyginti su praėjusių metų antruoju ketvirčiu, yra gerokai aukštesni ir tai atspindi du dalykus. Pirmiausia tai, kad Lietuvos ekonomika yra sveika, tvirta. Ji yra daug stabilesnė, nei buvo didžiausio pakilimo metu 2007 m., dabartinis augimas turi daug tvirtesnį pagrindą. Antra, rinka Lietuvoje plečiasi", – komentavo F. Hrenchukas.

Palyginti šių metų antrąjį ketvirtį su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, "BITĖ Lietuva" pajamos augo 4,5 mln. eurų – iki 32,8 mln. eurų, ir tai sudarė 16 proc. augimą, o jos paslaugų vartotojų padaugėjo apie 10 tūkst. – iki 1,034 mln. – tai sudarė 1 proc. augimą. Klientų skaičiaus ir pajamų augimo skirtumai atsiranda dėl to, kad didėja kiekvieno vartotojo vadinamasis prekių krepšelis, naudojamasi vis daugiau paslaugų, auda duomenų poreikis. Per metus sunaudotų įmonės mobiliojo ryšio duomenų augimas buvo 170 proc. Finansiniams įmonės rezultatams didelės teigiamos įtakos turėjo ir 4G mobiliojo interneto ryšio įdiegimas, pabrėžė F. Hrenchukas.

Kurs darbo vietas

Per 2015–2016 m. bendrovė planuoja pastatyti 80 naujų 4G ryšio stočių įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Gerų ateities perspektyvų F.Hrenchukas teigė matantis ir neseniai pradėtoje plėtoti įvairių mobiliųjų aksesuarų bei priedų prekyboje, nors kol kas, turint omenyje pardavimą, tai yra labiau įmonės pomėgis.

Pasak įmonės vadovo, minėta gera Lietuvos ekonomikos būklė, rinkos augimas leidžia planuoti ir naujų darbo vietų kūrimą. "Pastebimai auga smulkiojo verslo sektorius, o tai yra yra mūsų klientai. Jis samdo daugiau žmonių, tad ir mūsų rinka plečiasi. Per metus verslo klientų padaugėjo 9 proc. Plečiame ir savo skambučių centrą", – sakė F.Hrenchukas.


Geriau sekėsi ir Latvijoje

Mobiliųjų telekomunikacijų bendroves Lietuvoje ir Latvijoje valdanti grupė "Bite Finance International" pirmąjį pusmetį gavo 85,346 mln. eurų audituotų konsoliduotų pajamų – 7 proc. daugiau nei 2014 m. sausį–birželį, kai grupės apyvarta buvo 79,793 mln. eurų.

Grupė šiemet uždirbo 1,868 mln. eurų audituoto konsoliduoto grynojo pelno, o pernai tuo pat laiku ji patyrė 923 tūkst. eurų nuostolių, teigiama "Bite Finance International" pirmojo pusmečio veiklos ataskaitoje.

Įmonės pajamos Lietuvoje per metus ūgtelėjo 13,6 proc. – iki 62,029 mln. eurų, Latvijoje – 4,2 proc. – iki 30,318 mln. eurų. Dar 11,454 mln. eurų pajamų gavo "Spainetos prekybos sistemų" grupė – 27,4 proc. daugiau.

"Bite Finance International" valdo po 100 proc. Lietuvos bendrovių "Bitė Lietuva" ir "TeleTower" akcijų. Netiesiogiai grupei priklauso po 100 proc. Lietuvos "Eurocom", Latvijos įmonių "Bite Latvija" ir "TeleTower" įstatinio kapitalo bei 45,7 proc. "Spainetos prekybos sistemos" akcijų.

KD, BNS inf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių