Buvusį „Lietuvos energijos“ vadovą R. Juozaitį apklausė STT

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį apklausė Pasaulio energetikos tarybos Lietuvos komiteto pirmininką, buvusį „Lietuvos energijos“ vadovą Rymantą Juozaitį.

STT atstovė spaudai Renata Saulytė-Smalskė BNS patvirtino, kad R.Juozaičiui yra pareikšti įtarimai, tačiau negalėjo patikslinti, kada.

STT ir prokurorai tiria kyšininkavimą ir papirkimą stambiu mastu. Baudžiamasis kodeksas už šiuos nusikaltimus numato baudas arba laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

R.Juozaitis po apklausos teigė nenorintis komentuoti jos turinio.

„Nieko nekomentuosiu. Aš jau daug pakalbėjau, savo poziciją pasakiau, o dabar tegul dirba struktūros ir nustato teisybę“, - BNS sakė R.Juozaitis.

„Nieko, kol kas byla nagrinėjama, vyksta tyrimas,- sakė jis, paklaustas, kokiu statusu buvo apklaustas. Jo teigimu, tai jau antroji jo apklausa.

Teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą dėl stambaus masto kyšininkavimo ir papirkimo, kuriame figūruoja milijoninius projektus Lietuvoje įgyvendinusi Prancūzijos inžinerijos grupė „Alstom“. Grupė 2004-2009 metais Lietuvos elektrinėje už 200 mln. eurų įrengė sieros valymo įrenginius ir už 43 mln. eurų rekonstravo Kauno hidroelektrinę.

Praėjusią savaitę STT atliko kratas R.Juozaičio ir buvusio Lietuvos elektrinės vadovo Prano Noreikos namuose. R.Juozaitis tuomet BNS teigė, kad šioje istorijoje kaltas „Alstom“ ginčas su subrangove - jau bankrutavusia prieštaringai vertinamo verslininko Pranciškaus Jurgučio bendrove „Klaipėdos hidrotechnika“.

Tuometinei „Lietuvos energijai“ R.Juozaitis vadovavo nuo 2002 iki 2008-ųjų gegužės, kai kartu su „Vilniaus prekybos“ grupės įmone „NDX energija“ tapo Visagino AE projektą turėjusios įgyvendinti „Leo LT“ valdybos pirmininku. 2008 metų spalį R.Juozaitis neva dėl asmeninių priežasčių pasitraukė iš „Leo LT“ vadovo pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuo vaikystės buvo suktas

Nuo vaikystės buvo suktas portretas
Vulgarokas,chi

Realistas

Realistas portretas
Atsipirks. Čia gi Lietuva

Vamzdiec ateina nieko neįspėjęs

Vamzdiec ateina nieko neįspėjęs portretas
Alstom apkaltą pripažino , prisipažins ir Juozaitis su Noreika. Pažiūrėsim ar mūsų STT dirbs kaip anglų kolegos ar ,,,? Juozaitis, Noreika, Masiulis... O gal kaip Kinijoj - prie sienos reiktų statyt?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių