Buvusio „Infostruktūros“ vadovo teismas negrąžino į pareigas

  • Teksto dydis:

 Teismas atmetė buvusio valstybės įmonės „Infostruktūra“ vadovo Ričardo Bražėno skundą, kuriuo šis prašė grąžinti jį į pareigas. Vidaus reikalų ministerijos pavaldžiai įstaigai vadovavęs R.Bražėnas buvo atleistas sausio pabaigoje, kai jam pateikti įtarimai prekyba poveikiu.

„Ieškinys atmestas kaip nepagrįstas“, - Vilniaus apylinkės teismo sprendimą BNS pranešė Vilniaus apygardos teismo atstovė spaudai Vaida Bytautė.

R.Bražėnas reikalavo panaikinti vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio sprendimą jį atleisti, grąžinti jį į pareigas, priteisti nesumokėtą darbo užmokestį ir 15 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Apylinkės teismo sprendimą buvęs įstaigos vadovas gali skųsti per 30 dienų.

Tuo metu S.Skvernelis BNS sakė, kad R.Bražėnas atleistas vadovaujantis įstatymais, kai tarnautojas praranda pasitikėjimą.

„Įtarimo pareiškimas padarius sunkią korupcinę nusikalstamą veiką suponuoja galimybę būtent taip vertinti tas aplinkybes - vadovas, vadovaujantis įstatymu, ir buvo atleistas“, - BNS sakė S.Skvernelis.

R.Bražėnas yra įtariamasis ikiteisminiame tyrime dėl prekybos poveikiu stambiu mastu, siekiant už atlygį daryti įtakos praėjusiais metais VRM įgyvendintų viešųjų pirkimų. Pareigūnai tiria galimus neskaidrius VRM viešuosius pirkimus. Šiame tyrime taip pat figūruoja valdančiajai koalicijai priklausanti partija „Tvarka ir teisingumas“. Jos būstinėse atlikta keliolika kratų.

Balandį „Infostruktūra“ Vyriausybės sprendimu iš Vidaus reikalų ministerijos perduota Susisiekimo ministerijai, nes įstaiga labiau susijusi su pastarosios priežiūros sritimis: formuoja valstybės elektroninių ryšių politiką ir koordinuoja valstybės gynybai bei saugumui naudojamų ryšių sistemą.

„Infostruktūra“ teikia paslaugas Prezidentūrai, Seimui, ministerijoms, Valstybės saugumo departamentui, Specialiųjų tyrimų tarnybai ir kitoms institucijoms. 98 proc. jos klientų yra valstybės įmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių