„Cgates“, „Balticum TV“ – prieš „Omnitel“ perėmimą

  • Teksto dydis:

Bendrovės "Cgates", "Balticum TV" baiminasi, kad "Teo LT" perėmus įmonę "Omnitel" taps dar sunkiau konkuruoti rinkoje, ir ragina Konkurencijos tarybą užkirsti kelią sandoriui ar bent jau įvesti "Teo" naujų apribojimų. "Cgates" vadovas Paulius Dambrauskas, įsitikinęs, kad Konkurencijos taryba šio sandorio neturėtų leisti, rašo "Verslo žinios".

"Šis sandoris dar padidins koncentraciją telekomunikacijų rinkoje ir ją išbalansuos. "Teo" jau dabar yra dominuojanti interneto teikėja Lietuvoje. Įsigydama "Omnitel", "Teo" padidintų savo interneto rinkos dalį iki 50 proc. Panašios koncentracijos negalima būtų įsivaizduoti kitose rinkose, pvz., mažmeninėje maisto prekyboje", - sakė P. Dambrauskas.

"Konkurencijos taryba turėtų įsikišti ir įpareigoti "Teo" ryšių infrastruktūros valdymą iškelti į atskirą įmonę, kurią valdytų "Teo". Taip yra Švedijoje. Tuomet pagerėtų sąlygos konkuruoti, nes "Teo" infrastruktūros, ryšių kabelių kanalų nuomos paslaugas turėtų pirkti tokiomis pačiomis sąlygomis, kaip ir kiti rinkos dalyviai. Šiandien, kai "Teo" pati ir valdo infrastruktūrą, ir teikia paslaugas vartotojams, ji nuolat brangina nuomą kitiems operatoriams ir tarp "Teo" ir kabelinių televizijų nuolat kyla ginčų", - teigė "Balticum TV" administracijos direktorius Virginijus Jurgelevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių