Devintą kartą bus mėginama privatizuoti poilsio namus „Baltija“ Palangoje

  • Teksto dydis:

Valstybės valdomas Turto bankas planuoja skelbti devintą Palangos poilsio namų „Baltija“ pardavimo aukcioną.

„Poilsio namai bus parduodami už 5,2 mln. eurų pradinę kainą – kaip ir per ankstesnį aukcioną. Tai bus devintasis mėginimas parduoti „Baltiją“, šįmet – penktas“, – BNS sakė Turto banko Privatizavimo ir sutarčių rengimo grupės vyresnioji specialistė Gražina Veželienė.

Anot jos, pasiūlymus konkursui galima teikti iki liepos 27 dienos.

Poilsio namai į privatizavimo sąrašą įtraukti nuo 2015 metų. Bendras jų pastatų plotas siekia daugiau nei 11,5 tūkst. kv. metrų, juose yra 470 vietų. Kompleksui priskirto valstybinio sklypo plotas sudaro 4,47 hektaro.

Bendrovei priklauso dviejų žvaigždučių viešbutis „Vyturys“ su reabilitacijos centru ir trijų žvaigždučių viešbutis „Žilvinas“. Pastarąjį sudaro du viešbučio pastatai ir šešių blokuotų pastatų kotedžas „Žilvinėlis“, kuriuose yra 120 vietų.

1969 metais pastatytas „Žilvino“ viešbutis, kurį suprojektavo architektas Algimantas Lėckas, yra pripažintas nekilnojamąja kultūros vertybe. Šalia esančiame komerciniame pastate įrengtas restoranas, SPA centras ir konferencijų salė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TEGYVUOJA PRIVATIZACIJA!!!

TEGYVUOJA PRIVATIZACIJA!!! portretas
Nuo sąjūdžio laikų visi Lietuvoje matome kokią ,,naudą" neša Valstybei jos turto privatizacija:iš karto į delną krinta atkatai o valstybinis turtas parduodamas už grašius išnyksta be ženklo.Dingo ištisas laivynas, telekomas ir t.t.Taip ir čia..Pensininkai! Ko jūs snaudžiate kai jūsų uždirbtą turtą net nesislėpdami pardavinėja?Argi ne jums turi eiti šie pinigai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių