„Diena Media News“ 2016-aisiais dirbo pelningai

  • Teksto dydis:

Dienraščius ir žurnalus leidžianti bei naujienų portalus valdanti UAB „Diena Media News“ 2016 m. dirbo pelningai. Per praėjusius metus pasikeitė bendrovės akcininkai, valdyba, paskirtas naujas direktorius.

2014 m. bendrovės akcininkai inicijavo įmonės restruktūrizavimą, o 2015 m. rugpjūtį Vilniaus apygardos teismas patvirtino UAB „Diena Media News“ restruktūrizavimo planą. Iki 2016 m. vasario bendrovė sėkmingai atsiskaitė su pirmosios eilės kreditoriais.

„Restruktūrizavimo planas vykdomas – pagal jį įvykdyti numatyti atsiskaitymai su kreditoriais. 2016 m. rezultatas leidžia tikėtis, kad planas bus vykdomas ir toliau“, – komentavo RUAB „Diena Media News“ restruktūrizavimo administratoriaus UAB Verslo administravimo centro įgaliotas asmuo Adelė Sokienė.

„Per 2016 m. reklamos pajamos išaugo daugiau kaip dešimtadaliu. Pernai dienraščių prenumeratorių gretos augo. Turimi skaičiai leidžia tikėtis, kad šiais metais dienraštis „Kauno diena“ prenumeratorių turės ne mažiau, o dienraštis „Klaipėda“ šiandien jų jau turi daugiau. Auga ir naujienų portalų lankytojų skaičius – per metus jų padaugėjo beveik 20 proc., o pajamos iš portaluose parduodamos reklamos išaugo maždaug trečdaliu“, – sakė UAB „Diena Media News“ direktorius Tadas Širvinskas.

2016 m. keitėsi bendrovės akcininkai ir valdybos sudėtis. 65,2 proc. UAB „Diena Media News“ akcijų valdo UAB „SUNRA“, 30,1 proc. – Mindaugas Mickevičius, 4,7 proc. – Vytautas Stankus. Bendrovės valdybą sudaro M.Mickevičius, T.Širvinskas ir Džeraldas Daukša. Valdybos pirmininku paskirtas T.Širvinskas.

(Nuotraukoje – T.Širvinskas ir M.Mickevičius)

„Pagrindinis bendrovės pajamų šaltinis – reklama dienraštyje „Kauno diena“. Mes visada tikėjome spausdintinės žiniasklaidos ateitimi. Rezultatai rodo, kad lūkesčiai buvo pagrįsti. Per šiuos metus baigsime optimizuoti veiklą, planuojame dar labiau padidinti reklamos pajamas“, – kalbėjo „Diena Media News“ akcininkas M.Mickevičius.

Pagrindinis bendrovės pajamų šaltinis – reklama dienraštyje „Kauno diena“. Mes visada tikėjome spausdintinės žiniasklaidos ateitimi. Rezultatai rodo, kad lūkesčiai buvo pagrįsti. Per šiuos metus baigsime optimizuoti veiklą, planuojame dar labiau padidinti reklamos pajamas.

Restruktūrizavimo plane buvo numatyta dienraščio „Klaipėda“ ir savaitraščio rusų kalba „Klaipėda" leidimą bei portalo klaipeda.diena.lt (kl.lt) valdymą perduoti antrinei bendrovei – UAB „Klaipėdos dienraštis“, kurios 100 proc.  akcijų valdo UAB „Diena Media News“. UAB „Klaipėdos dienraštis“ vadovu paskirtas Mindaugas Kalnius. Valdybą sudaro T.Širvinskas, M.Mickevičius ir D.Daukša. Valdybos pirmininkas – T.Širvinskas.

Bendrovės leidžia ne tik laikraščius, bet ir žurnalus „Sveikata“, „Eurolyga“, „Verslas. Lyderiai“, kitus. Valdo tris portalus: kauno.diena.lt, klaipeda.diena.lt, diena.lt

„Kauno diena“ ir „Klaipėda“ yra vieninteliai Lietuvos laikraščiai, leidžiami šešis kartus per savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Visada sakiau, kad Kaunas yra mano miestas, o be šio laikraščio neprasideda neivienas mano rytas. Tai tapo jau tradicija :)

Skaitom

Skaitom portretas
vistiek laikraštį skaityti smagiau nei internetą.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Labai smagu skaityti, kad pagaliau Kauno Diena vėl normaliose rankose! Didžiausios sėkmės naujiesiems vadovams ir visam kolektyvui!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių