Dubajaus dangoraižyje – lietuvių pagaminti skaitikliai

  • Teksto dydis:

Bendrovė „Axis Industries“ plečia savo veiklos teritoriją Jungtinių Arabų Emyratų rinkoje. Daugiau kaip 1500 lietuviškų šaldymo energijos ultragarsinių skaitiklių buvo įdiegta pačiame Dubajaus centre baigiamame statyti 55 aukštų Juma Al Majid Tower dangoraižyje, kuriame bus įrengti prabangūs apartamentai ir komercinės paskirties patalpos.

Šis pastatas kyla šalia aukščiausio planetoje dangoraižio Burj Khalifa, kurio aukštis sudaro net 828 metrus.

„Sėkmingai užbaigtas projektas leidžia dar šiemet planuoti 2-3 panašių užsakymų įgyvendinimą Jungtinių Arabų Emyratų rinkoje. Realus metinis šaldymo energijos skaitiklių poreikis, kurį gali įsisavinti mūsų partneriai Dubajuje, sudaro apie 25 tūkstančius prietaisų“, - skaičiavo „Axis Industries“ komercijos direktorius Vaidas Jakubavičius.

Anot jo, bendrovė planuoja tolygiai didinti apskaitos prietaisų eksportą už Europos ribų. „Siekiame, kad 2020 metais skaitiklių eksportas į šalis, nepriklausančiai Europai, sudarytų ne mažiau 20 procentų viso eksportuojamo kiekio“, - sakė V. Jakubavičius.

Dangoraižyje Juma Al Majid Tower bus įdiegti patys populiariausi „Axis Industries“ gaminami ultragarsiniai šilumos skaitikliai „QALCOSONIC HEAT 1“, kurie yra tinkami apskaičiuoti ne tik tiekiamos šilumos, bet ir šalčio kiekius.

Šiuo metu lietuvių partnerio Jungtinių Arabų Emyratuose „Kimans Inc.“ specialistai dangoraižyje baigia montuoti skaitiklius ir pajungti juos į nuotolinio duomenų surinkimo sistemą.

„Šis užsakymas pasižymėjo ypač trumpais įgyvendinimo terminais ir buvo neeilinis daugeliu prasmių. Darbas su partneriais Artimuosiuose Rytuose turi savo specifiką. Pavyzdžiui, iš mūsų tikimasi operatyvaus reagavimo į iškilusius klausimus ir sekmadieniais, mat ši diena Dubajuje nėra laisvadienis“, - pasakojo V. Jakubavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių