„Ecoservice Klaipėda“: pliusinė temperatūra dar nereiškia saugaus kelio

  • Teksto dydis:

Šiomis dienomis, kuomet termometrai rodo pliusinę temperatūrą, vairuotojai gali būti nustebę Klaipėdos gatvėse pamatę druską barstančią komunalininkų techniką. Tačiau tame nieko nenatūralaus ar keisto nėra – oro ir asfalto dangos sąlygos dabar tokios, kad ledukas ant kelio formuojasi net ir esant 2-3 laipsniams šilumos.

„Dabar yra toks savotiškas pilkasis periodas – žiema lyg traukiasi, santykinai nešalta, tačiau ir iki pavasario dar toli. Tokiu metu iš žemės eina įšalas, ir būtent jis kelia didžiausią pavojų – pavyzdžiui, užėjus rūkui, drėgmei ar palijus ant asfalto iškart formuojasi ledas. Būtent todėl gatvės ir barstomos“, – sako dalį uostamiesčio gatvių prižiūrinčios bendrovės „Ecoservice Klaipėda“ generalinis direktorius Laimonas Žemaitis.

Jo teigimu, toks prevencinis komunalininkų technikos išvažiavimas į miesto gatves lėmė, jog rytais klaipėdiečiai į darbus gali važiuoti palyginti saugiai – ne taip, kaip vakar jautėsi Kretingos ar Klaipėdos rajonų gyventojai, kuriems teko judėti ypač atsargiai, nes užmiesčio kelius dengė ledas.

„Bendravome su Klaipėdos savivaldybe, jie pastabų neturėjo. Pabarsčius druskos gatvės mieste tikrai nebuvo slidžios. Tą mes darysime ir toliau, tačiau ir pačius vairuotojus raginame neatsipalaiduoti ir neapsigauti savo namų ar automobilio termometre matant +2 ar +3 laipsnius. Jie dar negarantuoja sauso saugaus kelio“, – teigia L. Žemaitis.

Jis kviečia automobilius vairuojančius gyventojus neprarasti budrumo, mat riba tarp slidžios kelio dangos ir saugios šiomis dienomis esanti ypač trapi.

„Tikrai nereikia važinėti taip ramiai, kaip vasarą. Artimiausioms dienoms prognozės rytais žada nedidelį pliusą, tačiau dėl jau minėto įšalo slidi danga vis vien formuosis. Mes darysime, ką privalome ir ką galime. Norėtųsi, kad ir vairuotojai suvoktų tokiu metų laiku slypinčius pavojus ir savo transporto priemones valdytų atsakingiau“, - „Ecoservice Klaipėda“ vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių