„Eglės“ sanatorijai Birštone – neeilinis apdovanojimas

  • Teksto dydis:

Nekilnojamojo turto projektų vystymo bendrovė „Eriadas“ kartu su „Eglės” sanatorija Birštone gavo apdovanojimą už šio poilsinio komplekso projektą. Jis įvertintas kaip geriausias visuomeninės rekreacinės paskirties projektas Lietuvos nekilnojamojo turto plėtotojų asociacijos (LNTPA) organizuojamame konkurse „Už darnią plėtrą“.

Bendrovė „Eriadas“ sanatorijos projekte dalyvavo ir kaip investuotojas, ir kaip projektavimo bei statybos procesų  valdytojas. „Eriadas“ su savo dukterine įmone „Namita“ 2014  m. tapo trečiojo projekto etapo įgyvendintojais ir prisidėjo 11,6 mln. eurų. Viso gydymo paskirties komplekso projekto vertė siekia beveik 30 mln. eurų.

„Eglės” sanatorijos Birštone statyba vyko keturiais etapais – 2011-2013 metais rekonstruotas B korpusas, 2012-2014 – A korpusas, 2014-2015 pastatytas gydyklų pastatas, C korpusas pradėtas 2016 m. ir baigtas šiemet vasarą. Iš viso jau įrengta 412 kambarių, vienu metu talpinančių daugiau nei 700 klientų.

Pasak „Eriado“ direktorės Vitos Žutautaitės, su „Eglės“ sanatorija „Eriadas“ bendradarbiauja jau 12 metų. „Kartu sėkmingai išvystytas kompleksas Druskininkuose, tad atėjo laikas Birštonui. Šį kartą reikėjo didesnio mūsų indėlio – ne tik viso projekto procesų užtikrinimo – nuo projekto iki statybos ir įrengimo, bet ir investicijų. Mūsų patirtis įvairiuose nekilnojamojo turto projektuos padėjo užtikrinti sklandų „Eglės” įsitvirtinimą Birštone. Esame dėkingi, kad tai įvertino ir LNTPA konkurso ekspertai“, – sakė V. Žutautaitė.

„Eglės“ sanatorijos Birštone generalinis direktorius Artūras Salda teigė, kad įgyvendinant projektą labai daug dėmesio skirta ne tik komerciniam gydyklų patrauklumui, bet ir projekto įsikomponavimui į Birštono kurortą – išlaikyta autentiška anksčiau čia stovėjusio pastato architektūra, stengtasi įsilieti į Nemuno kilpų regioninį parką.

Anot vertinimo komisijos pirmininko, LNTPA direktoriaus Mindaugo Statulevičiaus, projektas atitinka darnios urbanistinės plėtros tikslus, išlaikytas komplekso santykis su jį supančia gamtine aplinka. Vertinant projekto ekonominį naudingumą akcentuota, kad jis reikšmingas sėkmingos viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės pavyzdys stiprinant Birštono miesto pozicijas sveikatinimui skirto turizmo žemėlapyje ir kuriant naujas darbo vietas regione.

„„Eglės“ sanatorija Birštone yra unikalus projektas. Jame kokybiškos paslaugos sukurtos kruopščiai, kūrybiškai bendradarbiaujant sveikatinimo ir inžinerijos specialistams, mokslininkams. Čia rasti optimalūs ir sukurti originalūs energiniai bei technologiniai sprendimai” – pastebi komisijos narys, VGTU profesorius Vytautas Martinaitis.

Projekto vystytojai – UAB „Eriadas“ ir AB „Eglės“ sanatorija, projektuotojai –UAB „Vakarinis fasadas“, architektai – Darius Jakubauskas ir Andrius Vernys, UAB “AI studija” architektai Artūras ir Asta Imbrasai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Margo

Margo portretas
Rekomenduoju, jau antrus metus iš eilės praleidžiama naujus metus ten.

Alvidas

Alvidas portretas
Nuostabi sanatorija. Patariu visiems.

puiki

puiki portretas
sanatorija Verta apsilankyti SĖKMĖS DARBUOTOJAMS ir klientūrai Gražių švenčių ir pergalingos kasdienybės
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių